string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

D1 runner-up in Delfzijl.

Zaterdag 12 januari 2013 om 22:38

FC Groningen/Cambuur D1 is in Delfzijl tijdens de eerste editie van de Eurocup op een tweede plaats geeindigd.

Halvefinale:
FC GRONINGEN/CAMBUUR 6-1 RANDERS FC
1-0 Daniel van Kaam (1.), 2-0 Jearl Margaritha (3.), 3-0 Luka Prljic (4.), 4-0 Orkun Kokcu (6.), 4-1 (12.), 5-1 Jearl Margaritha (13.), 6-1 Steyn Strijker (16.)
De volgende spelers kwamen voor FCG in actie: Mats Roorda, Steyn Strijker, Daniel van Kaam, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Luke Prljic, Mees Gootjes, Sander Jansen, Orkun Kokcu.
In de eerste halvefinale kwamen de Groningers, net als tijdens alle poulewedstrijden, flitsend uit de startblokken. Dankzij een treffer van Daniel van Kaam stond er binnen zestig seconden een 1-0 voorsprong op het scorebord. Vijf minuten later was de stand al naar 4-0 getild en was de wedstrijd in feite gespeeld. De Denen waren gevaarlijk middels enkele afstandsschoten en een inzet op de paal. De treffer van Randers was voor FCG het eerste tegendoelpunt sinds de openingswedstrijd tegen het Regioteam. Verder liet de ploeg het niet komen. Jearl Margaritha werd in dit duel topscorer met twee doelpunten.
Finale:
FC GRONINGEN/CAMBUUR 2-6 KV MECHELEN
0-1 (1.), 1-1 Mees Gootjes (2.), 1-2 (9.), 1-3 (13.), 1-4 (14.), 2-4 Tapmahoe Sopacua (22.), 2-5 (23.), 2-6 (24.)
Alle 17 spelers van FCG kwamen dit duel in actie.
KV Mechelen was de tegenstander in de finale nadat de Belgen de tweede halvefinale tegen SC Heerenveen met 5-2 hadden gewonnen. In de poulefase was de FC nog met 6-0 te sterk voor KVM maar dat dit geen garantie was voor nog zo’n mooi resultaat bleek al heel snel. Ditmaal incasseerden de Groningers al binnen de minuut een doelpunt na een geweldig genomen vrije trap. Mees Gootjes maakte dan wel meteen gelijk, de tegenstander was in het verloop van de wedstrijd beter en liet FCG ook niet in het vertrouwde, opbouwende spel komen. Nog voor rust scoorde KVM de 1-2 en meteen na de wisseling van speelhelft werd de voorsprong in rap tempo uitgebreid naar 1-4. Na die fase probeerden de mannen van coach Bolt van alles maar tweemaal stond de paal in de weg en daarnaast liepen veel schotpogingen op niets uit. Tapmahoe Sopacua bracht de spanning nog wel even terug maar de Belgische opponent counterde scherp en goed naar de toernooiwinst.
Voor FC Groningen/Cambuur een teleurstellend einde van het toernooi maar desondanks kon de ploeg met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. De FC liet zich danig gelden en een tweede plaats is nog altijd verdienstelijk te noemen. Daarnaast de complimenten voor de organisatie van Eurocup. Het toernooi was uitstekend georganiseerd en we hopen over een jaar dan ook zeker terug te komen. Tenslotte de felicitaties aan KV Mechelen dat het toernooi als winnaar afsloot.
Eindstand:
1
KV Mechelen (Bel)
2 FC Groningen/Cambuur
3 SC Heerenveen
4 Randers FC (Den)
5 Sparta Rotterdam
6 AZ
7 Vitesse
8 Hamburger SV (Dui)
9 Regioteam
10 PEC Zwolle

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard