Dinsdag 10 maart 2015 om 19:14

Een matige zaterdag voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur want er viel geen enkele winstpartij te noteren.

Teams Locatie Groningen
AJAX A2 3-3 FC GRONINGEN A1
1-0 (7.), 1-1 Yassine Zakir (12.), 1-2 Pier Veldman (41.), 2-2 (63.pen.), 2-3 Kasper Oldenburger (72.), 3-3 (90.)
opstelling FCG A1 Kevin Wilpstra, Niels Ridderstap, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Jim de Leeuw (59.Dennis van Duinen), Gerald Postma, Pier Veldman, Ajdin Hrustic (66.Niels Stenekes), Gijs Jasper (89.Twan Nieboer), Yassine Zakir (86.Stan Haanstra), Kasper Oldenburger.
De A-junioren van FC Groningen lieten in Amsterdam de kans op de koppositie liggen. Nadat Ajax snel de leiding had genomen was het Yassine Zakir die een voorzet van Pier Veldman binnentikte. Vlak voor rust nam de ploeg van trainer Peter Hoekstra op spectaculaire wijze een 1-2 voorsprong. Pier Veldman schoot de bal achter het standbeen binnen na een prachtige variant op een vrije trap van Oldenburger, Zakir en Hrustic. In de tweede helft miste Gijs Jasper in een een-op-een met de doelman waarna de thuisploeg middels een strafschop langszij kwam. In de 72ste minuut scoorde Oldenburger op aangeven van Veldman de derde Groningse treffer en aldus leken drie punten binnen handbereik. In het slot ging het toch nog mis want in blessuretijd incasseerde FC Groningen de 3-3.
FC GRONINGEN B1 0-0 ALPHENSE BOYS B1
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Tim Riksman, Luuk Kuipers, Jan Hup, Nagesh Amatsaleh, Tom van de Looi, Sander de Grote, Daniel Bouman, Mehmet Gencer (70.Noel Wever), Ozan Kokcu, Jhurrey Margaritha.
Na tachtig minuten stapte FC Groningen B1 met een teleurstellend gelijkspel het veld af. De FC domineerde van begin tot eind maar het opereerde veelal moeizaam en voor het doel werd het te weinig echt gevaarlijk. De doelman van de opponent hoefde voor rust slechts tweemaal op te treden. Zowel op een kopbal van Sander de Grote als een vrije trap van Ozan Kokcu tikte hij de bal over de lat. In de tweede helft kwam het gevaar diverse malen via het duo Ozan Kokcu en Sander de Grote. De beste kans was wellicht in de 60ste minuut. Op een voorzet van Tim Riksman kreeg Kokcu een goede schietkans maar de bal verdween over het doel. Riksman werd vlak voor tijd nog gevaarljk vanop rechts maar zijn schot belandde in het zijnet.
FC GRONINGEN C1 0-1 FC VOLENDAM C1
0-1 (70.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Alagie Jabbie, Rick Boyer (45.Mark Versteegen), Mees Gootjes, Nick Kleen, Max de Jong, Ashraf Hezam, Werner Bouma, Mark Jagt (50.Mark te Velde).
FC GRONINGEN C2 2-5 SPARTA R’DAM C2
0-1 (3.), 0-2 (4.), 1-2 Gerwin Heidema (5.), 1-3 (45.), 1-4 (50.), 2-4 Giovanni Zwikstra (51.), 2-5 (56.)
opstelling FCG C2 Nick van Leeuwen, Julian Fluks, Pim Betzema, Leonel Miguel, Quinten Anakotta, Max Hamelink, Gerwin Heidema (41.Sven Jager), Joris Reiziger (46.Jarno Deuring), Giovanni Zwikstra, Joshua Sion (48.Jules Anakotta), Remco Balk.
Het duel op Corpus den Hoorn kende een sensationeel begin. Gerwin Heidema leek snel te scoren maar zijn uithaal werd fraai gered door de doelman. In een tijdsbestek van nog geen dertig seconden troffen de Rotterdammers vervolgens tweemaal doel. Niet veel later kopte Gerwin Heidema raak waardoor het na vijf minuten al 1-2 stond voor Sparta. In het resterende gedeelte voor rust werd niet meer gescoord. In de tweede 35 minuten lieten de mannen van trainer Gerard Wiekens kansen op de gelijkmaker liggen. Giovanni Zwikstra schoot en kopte in kansrijke positie naast. De gasten waren wel efficient en beslisten de wedstrijd kort na elkaar. Zwikstra deed nog iets terug terwijl Remco Balk een inzet maar net naast te gaan. Na een vijfde Rotterdamse treffer was een goed resultaat definitief uit zicht voor de Groningers.
FC GRONINGEN D1 1-1 AZ D1
0-1 (33.), 1-1 Romano Postema (36.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Nout de Groot, Marshelon Pourier, Job van Dijk, Joel van Kaam, Corvin Braun, Romano Postema, Tom van der Werff, Kian Slor. Wissels: Jort Stuiver, Jesper de Backer, Olivier van der Tuin, Stein Barkhuis.
Net als vorige week in Alkmaar eindigde het treffen tussen FC Groningen D1 en AZ D1 onbeslist. In het eerste half uur voetbalden de gasten iets gemakkelijker maar was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg. KIan Slor was dichtbij de openingstreffer maar van dichtbij besloot hij naast. Vervolgens gaf Slor de assist op Romano Postema die daarop overschoot. In de 26ste minuut kreeg AZ de mogelijkheid om aan de leiding te komen. Een vrije trap raakte in de zestien een Groningse arm. De strafschop werd echter subliem gestopt door doelman Max Wolfs. Na rust kende het duel een gelijkwaardig verloop. Een snel opgelopen achterstand werd vrij snel goedgemaakt. Romano Postema werd bediend met een prachtige steekbal, omspeelde de doelman en schoof beheerst binnen. De Alkmaarse ploeg creeerde in de tweede helft de betere mogelijkheden. Kian Slor kreeg echter ook nog een grote kans maar zijn inzet werd gepakt door de Alkmaarse goalie.
GVAV RAPIDITAS D1 3-1 FC GRONINGEN D2
1-0 (35.), 1-1 Luciano Valente (37.), 2-1 (39.), 3-1 (60.)
opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Milan Drayer, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Jamai Bont, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Revelino Slagveer, Bjorn Meijer, Stijn Hensema, Maurilio de Lannoy, Bastiaan Renkema, Rob Vegt, Liam Tyler.
De eerstejaars D-pupillen leden in de Tweede Divisie F voor het eerst in vier maanden weer eens een nederlaag. Stadgenoot GVAV Rapiditas was voor de tweede maal dit seizoen te sterk. “In beide helften startte GVAV wat beter en hadden wij steeds de overhand in het tweede gedeelte,” zei trainer Bote Talsma. “De kansen waren dan ook in verhouding al creeerden wij de meeste grote kansen. In het afmaken van kansen was GVAV vandaag beter.” Pas in het tweede half uur werd er gescoord. Zo maakte Luciano Valente een opgelopen achterstand ongedaan. Vrij snel daarop nam de thuisploeg wederom de leiding. “Aanvallend was het niet sprankelend. Daar kunnen we nog winst halen. Verdedigend heb ik wel van het team genoten. We hebben gevochten als leeuwen en daar ben ik trots op,” aldus Talsma.