Contract voor selectiespeler Kunst

2 juni 2010

FC Groningen heeft Jorrit Kunst gecontracteerd. De rechtsback tekent een overeenkomst voor één seizoen in Euroborg met een optie vanuit de club voor nog één jaar. De 21-jarige Kunst zal tijdens het seizoen 2010/2011 deel gaan uitmaken van de eerste selectie van trainer Pieter Huistra.

Kunst is heel goed bekend binnen de club. De vleugelverdediger speelt al acht jaar voor FC Groningen. Hij startte in 2002 bij de C-junioren en doorliep daarna alle jeugdteams op Sportpark Corpus den Hoorn. De afgelopen twee seizoenen voetbalde Kunst in Jong FC Groningen. Hij is afkomstig van v.v. Gasselternijveen, in zijn woonplaats, en voetbalde voor zijn overgang naar de FC eerst nog één seizoen bij GRC Groningen.

Manager technische zaken Henk Veldmate over het contracteren van Kunst: “Hij heeft zich de afgelopen twee jaar bij de Beloften weten te ontplooien tot een vaste waarde. Wij kennen Kunst natuurlijk al heel lang omdat hij bij ons de jeugdopleiding heeft doorlopen. Wij geven hem nu de kans om zich verder te ontwikkelen bij de eerste selectie.”

Kunst zelf is uiteraard blij met de geboden kans. “Ik ben heel blij dat ik na al die jaren in de opleiding van FC Groningen nu een contract kan tekenen en mezelf mag gaan bewijzen bij de eerste selectie. Dit is een hele mooie stap.”

Ook Darryl Lachman zal komend seizoen deel uitmaken van de eerste selectie. De centrale verdediger speelde de afgelopen twee jaar eveneens in het Beloften-team. Lachman, afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, was al in het bezit van een contract bij FC Groningen.

Laatste nieuws