string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Contract Van der Vlag met één jaar verlengd; gesprekken met vier spelers.

Dinsdag 24 maart 2015 om 17:44

FC Groningen heeft de optie in de overeenkomst met tweede doelman Peter van der Vlag gelicht. De 37-jarige goalie staat hierdoor ook in het seizoen 2015/2016 bij de Trots van het Noorden onder contract staat. De verbintenissen met vier andere spelers worden formeel opgezegd, maar FC Groningen blijft met het kwartet in gesprek over een mogelijke nieuwe overeenkomst onder andere voorwaarden.

Doelman Peter van der Vlag kwam afgelopen zomer van FC Emmen over naar FC Groningen en heeft dit seizoen in elke officiële wedstrijd bij de eerste selectie gezeten. Speler en club zijn beide zeer content met de manier van samenwerken en willen dit volgend jaar graag voortzetten.
Verhuur
De opties in de contracten van Stefan van der Lei, Henk Bos en Arjen Hagenauw worden niet gelicht en de overeenkomsten worden formeel opgezegd. Huidige derde doelman Stefan van der Lei kreeg in het gesprek met manager technische zaken Peter Jeltema te horen dat de club wel met hem verder wil. De voorwaarden worden daarbij aangepast op het perspectief voor de jonge keeper. Van der Lei werd in de eerste seizoenhelft verhuurd aan FC Emmen, zonder daarbij een rol op het eerste plan te spelen. Dat is een situatie die speler en club niet weer op die manier willen. FC Groningen en Van der Lei staan wel open voor een nieuwe verhuur, maar dan wel met perspectief op veel speelminuten.
Jong FC Groningen
Voor Henk Bos en Arjen Hagenauw, op dit moment beiden verhuurd aan FC Emmen, komt er eveneens een nieuwe aanbieding. Beide aanvallend ingestelde spelers kunnen terugkeren in Euroborg en dan deel gaan uitmaken van het vernieuwde Jong FC Groningen. Club en spelers gaan hierover met elkaar in gesprek.
Het contract met Nick Bakker wordt formeel opgezegd. De verdediger raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd en werkt sindsdien aan zijn herstel en revalidatie. Bakker heeft te horen gekregen dat hij, eveneens onder aangepaste voorwaarden, kan terugkeren bij Jong FC Groningen.
Perspectief
Jeltema in een reactie: “We hebben de deur voor de spelers opengehouden, omdat we potentie herkennen. We moeten echter ook eerlijk zijn en erkennen dat het nog niet zover is dat zij op dit moment zomaar even een rol op Eredivisie-niveau gaan spelen. Wanneer we er met elkaar uitkomen, dan krijgen de jongens volop de kans zich verder te ontwikkelen binnen FC Groningen. Wanneer dit niet lukt, dan hebben we er alles aan gedaan en respecteren we gemaakte keuzes.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard