string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Contract FC Groningen met fysio’s van Medisch Centrum Zuid-Flytta.

Dinsdag 25 augustus 2015 om 16:04

FC Groningen heeft met Medisch Centrum Zuid-Flytta een vijfjarige overeenkomst getekend voor de fysiotherapeutische zorgbegeleiding bij FC Groningen. Bovendien wordt Medisch Centrum Zuid-Flytta premium member van Health i Port, het nieuwe platform voor bedrijven en instellingen op het gebied van Health, Performance en Vitality.

Flytta Fysiotherapie & Sportbegeleiding en Medisch Centrum Zuid fuseerden eerder dit jaar. De twee organisaties dragen op dit moment zorg voor een groot gedeelte van de paramedische en fysieke zorg in de Stad en provincie Groningen. Daarnaast zijn ze actief in de provincies Drenthe en Friesland. Onder de vlag van Flytta werkten de fysiotherapeuten van FC Groningen, Peter Eppinga en Wouter van den Berg.
De fysiotherapie en fysieke begeleiding bij FC Groningen waren de eerste gezamenlijke werkzaamheden. Met de fusie gaven beide organisaties een krachtig antwoord op recente ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie. Beide organisaties waren al gericht op specialisatie, maar realiseren door de fusie nog meer zorg op maat. De fusie combineert het brede scala van gespecialiseerde fysiotherapie, met voor elke doelgroep specialistische zorg.
Medisch Centrum Zuid-Flytta is gevestigd aan de Sportlaan te Groningen en de Mellensteeg in Haren. Medisch Centrum Zuid-Flytta is met het ondertekenen van de overeenkomst nu verantwoordelijk voor de paramedische begeleiding van de gehele organisatie FC Groningen inclusief de opleiding van FC Groningen. Voor deze begeleiding maakt zij gebruik van de faciliteiten van het Corpus Huys, het tijdelijke onderkomen van de eerste selectie van de Trots van het Noorden en Jong FC Groningen ter overbrugging naar het nieuw te realiseren Topsportzorgcentrum.
Medisch centrum Zuid-Flytta committeert zich door tekenen van deze overeenkomst als exclusieve partij voor de fysiotherapeutische zorg in het Topsportzorgcentrum en is ‘premium member’ van Health i Port sinds 1 augustus jongstleden. Health i Port zal icoonprojecten, die onder meer ontwikkeld worden in het Topsportzorgcentrum, gaan toepassen voor een breed publiek. Het nieuwe platform krijgt een hechte relatie met het beoogde ultramoderne complex op Sportpark Corpus den Hoorn aan de A7 in Groningen.
In het Topsportzorgcentrum komt op de tweede verdieping (de derde laag) een volledige zorglaag, waar twee thema’s centraal staan: gezondheid en vitaliteit enerzijds en sportmedisch advies en begeleiding aan de andere kant. Deze medische sportbegeleiding krijgt een bovenregionale invulling voor alle (top)sporters in Noord-Nederland. Het Martiniziekenhuis, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en Siemens hebben zich reeds verbonden aan het Topsportzorgcentrum.
Medisch Centrum Zuid-Flytta werkt samen met diverse (top)sporters en sportteams op het gebied van fysiotherapie, inspanningsfysiologie en fysieke begeleiding (krachttraining en loop-/coördinatietraining). Voorbeelden daarvan zijn de clubs onder de noemer Energy Valley Topclub (FC Groningen, de volleyballers van Abiant Lycurgus, de basketballers van Donar en korfbalclub Nic./Alfa College – red.), schaatsploeg Team Beslist.nl, maar ook voetbalverenigingen Be Quick 1887, CVV Oranje Nassau en de hockeyers van GHHC Groningen. Op deze manier is Medisch Centrum Zuid-Flytta een aanbieder van topzorg op alle niveaus, en voor iedereen toegankelijk.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard