Coach Arts ontevreden ondanks zege bij Hoek

23 maart 2019 / vandaag

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Hoek met 4-3 gewonnen op bezoek bij het Zeeuwse Hoek. Ondanks de zege bij de nummer 4 van de ranglijst, was trainer Alfons Arts niet tevreden over de uitvoering. De onder-17, onder-15 en onder-13 wonnen ook hun respectievelijke competitieduels.

In Hoek was FC Groningen na een lange busreis begonnen met een korte en felle warming-up en dat resulteerde in een agressieve openingsfase van de gastploeg. “We kwamen binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong door twee goede goals,” vertelde Arts in de bus terug naar Groningen. “Maar vervolgens vervielen we in een oud patroon. We kregen heel erg veel ruimte, maar gingen daar lange tijd niet goed mee om. En dus bleef het 0-2.”

Meteen na de pauze was zijn ploeg opnieuw agressief en fel genoeg. “Met goed positiespel kwamen we op 0-3 en hadden we mogelijk het gevoel dat de buit binnen was. Na de 1-3 maakten we redelijk snel de 1-4 en leek de wedstrijd in het slot. Maar in de laatste tien minuten kregen we toch nog twee treffers tegen en zo bleef het weer tot het einde spannend.”

Arts: “In die fase leverden we zelf simpelweg te weinig energie. We kozen opeens voor individuele acties, werden slordig, verdedigden apathisch, maakten domme overtredingen. We wisten in het laatste halfuur opnieuw niet goed om te gaan met de ruimtes en gaven de tegenstander nieuwe energie. Uiteindelijk zijn we blij met de overwinning, maar zeker niet met de uitvoering.”

Jeugdteams
Wegens het interlandweekend had de onder-19 geen competitieverplichtingen. De onder-17 nam het thuis op tegen AZ en won met 3-0 door drie treffers van Kian Slor. De onder-15 won op eigen veld met 7-0 van d’Olde Veste’54 (goals: Gilanni Bos (3x), Thom van Bergen (2x), Nilay van der Ploeg, David van der Werff). Onder-13 won in de slotfase bij sc Heerenveen met 2-1. Treffers waren van Yénio Holder en Jari Kolthof.

Opstelling Jong FC Groningen
Pelle Boevink, Tapmahoe Sopacua (72’ Tim Riksman), Marijn Ploem, Kellian van der Kaap, Luuk Wouters (77’ Luka Prljic), Rano Burger, Daniel Bouman, Mees Gootjes, Daniël van Kaam (56’ Jhurrey Margaritha), Thijs Dallinga, Matthijs Hardijk. Rest bank: Mats Roorda.

Scores: 4’ Thijs Dallinga 0-1, 9’ Daniël Bouman 0-2; 52’ Thijs Dallinga 0-3, 74’ Ruben de Jager 1-3, 78’ Matthijs Hardijk 1-4, 84’ Ruben de Jager 2-4, 86’ Thomas van Renterghem 3-4.

Uitslagen opleiding zaterdag 23 maart 2019
Hoek – FC Groningen onder-23: 3-4
FC Groningen onder-17 – AZ: 3-0
FC Groningen onder-15 – d’Olde Veste’54: 7-0
sc Heerenveen – FC Groningen onder-13: 1-2

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws