string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Club in gesprek met Veldmate, Levchenko en Holla.

Dinsdag 31 maart 2009 om 14:40

In de 225ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de slotfase van de competitie, naar de wedstrijd van zaterdag in Utrecht, gaat hij in op de gesprekken met diverse contractspelers en meldt hij de aanwezigheid van FC Groningen op de Bedrijven Contactdagen in Emmen.

“Tijdens het afgelopen vrije weekend in de Eredivisie zijn diverse internationals van FC Groningen op pad geweest. De laatste internationale wedstrijden zijn woensdag en dan komen mogelijk nog drie Groningse spelers in actie, te weten de Zweden Marcus Berg en Andreas Granqvist en Evgeniy Levchenko. Hij speelt morgenavond (woensdag – red.) met Oekraïne de WK-kwalificatiewedstrijd in Londen tegen Engeland.”

In voorbereiding
“De eerste selectie van trainer Ron Jans is, na een paar vrije dagen, sinds gistermiddag (maandag – red.) in voorbereiding op de competitiewedstrijd van zaterdag in en tegen Utrecht. Het is het begin van de laatste fase van zes duels waarin de beslissingen zullen vallen. De aftrap in Galgenwaard is zaterdagavond om 18.45 uur. Helaas is het ons niet gelukt om de verplichte buscombi aan te vullen met een opstapplaats onderweg. Hierover zijn we zeer teleurgesteld. We hebben de afgelopen periode intensief contact gehad met de lokale autoriteiten in Utrecht, maar met name de politie Utrecht wenste niet in te gaan op ons dringende verzoek om voor onze supporters de mogelijkheid te creëren onderweg, bij Strand Horst, te verzamelen om vervolgens van daaruit georganiseerd richting Galgenwaard te reizen.”

“Het bevreemd ons dat de politie Utrecht ons niet tegemoet wenste te komen. Het is opvallend te noemen dat verzoeken aan andere korpsen in Nederland over deze vorm van georganiseerd vervoer wel succesvol zijn geweest. Het is dan ook bijzonder teleurstellend dat de politie Utrecht aan haar standpunt heeft vastgehouden en niet de bereidwilligheid heeft getoond om voor onze supporters tot een meer comfortabele en service-gerichte oplossing te komen.”

Aflopende contracten
“Zoals wellicht bekend dienen clubs voor 1 april aflopende contracten, die het niet wenst te verlengen, formeel op te zeggen. Eerder werd al bekend dat we na dit seizoen afscheid zullen nemen van Paul Matthijs en keeper Gijs Koopmans. Inmiddels hebben ook Jasmin Ramic en Serdar Öztürk te horen gekregen dat zij mogen uitzien naar een andere club. Met Levchenko hebben wij de afspraak gemaakt dat we elkaar begin april duidelijkheid zullen geven over de toekomst. Met Dennis Krohne en Robert Pomstra zijn we in gesprek over een vervolg bij FC Groningen.”

“Ook de overeenkomst met Jeroen Veldmate loopt af. Wij kunnen de optie in zijn contract lichten, maar willen kijken of we samen tot een geheel nieuwe verbintenis kunnen komen. Onderdeel van de gesprekken die we voeren, is onder meer de vraag of de centrale verdediger bij de eerste selectie van FC Groningen blijft, of dat het in het kader van zijn ontwikkeling wellicht beter is hem tijdelijk te verhuren. Hoewel zijn contract nog doorloopt, zijn we ook met Danny Holla in onderhandeling over een nieuwe, verbeterde overeenkomst. Wij zijn zeer te spreken over de ontwikkeling die Holla met name dit seizoen doormaakt en vinden het belangrijk een Nederlandse jongen uit de eigen opleiding langer aan ons te binden.”

Clinic bij HSC
“Morgenmiddag (woensdag – red.) geeft de eerste selectie van trainer Ron Jans een clinic bij de jubilerende amateurvereniging HSC in Sappemeer. In het kader van het 110-jarige bestaan van de club is er vrijdagavond tevens een forum. Hierin zullen naast ondergetekende ook oud-voorzitter van sc Heerenveen, Riemer van der Velde, en Henk Nienhuis, voormalig directeur van FC Groningen en BV Veendam, zitting nemen.”

“Morgenmiddag is er voor de leden van de Hattrick’s Club een Clublunch in de Hattrick’s Pub in Euroborg. Hieraan zullen 25 bedrijven deelnemen. Woensdag 1 en donderdag 2 april zal de commerciële afdeling vertegenwoordigd zijn tijdens de Bedrijven Contactdagen in Emmen. Woensdagmiddag is de beurs, die wordt gehouden in het Eden Hotel in Emmen, geopend van 14.00 uur tot 22.00 uur en op donderdag van 12.00 uur tot 22.00 uur. De regio Drenthe is voor FC Groningen een interessant gebied en we willen tijdens deze dagen kijken welke zakelijke mogelijkheden er liggen.”

Seizoenkaartmailing
“Afgelopen week is de jaarlijkse seizoenkaartmailing verstuurd. Seizoenkaarthouders die hun plek willen behouden en een doorlopende machtiging hebben afgegeven, hoeven niets te doen. Komende week krijgen de voormalige 4-jaarkaarthouders bericht. Seizoenkaarthouders in de vakken B t/m G hebben ook volgend jaar een vrije zitplaats. Indien er op hun formulier een rij- en stoelnummer staan, is dit de plek in het systeem. Op de tribune kan geen aanspraak gemaakt worden op deze stoel.
Komende week ontvangen de voormalige 25-jaarkaarthouders uit de Oosterparkperiode bericht over de tweede helft van het seizoen 2009/2010. Hun kaart geeft namelijk recht op de periode tot en met 31 december 2009. Uiteraard heeft deze groep de mogelijkheid de eigen stoel vast te leggen voor de tweede seizoenshelft.”

Lezing
“In het kader van het 79ste lustrum van de Rijksuniversiteit Groningen ben ik gevraagd vanavond (dinsdag – red.) een lezing te verzorgen over de ontwikkeling van FC Groningen als onderneming en de positie die de club inneemt in de samenleving. Vrijdagavond zal ondergetekende een welkomstwoord houden voor een diner voor ereleden van de voetbalvereniging Forward.”

“Voor de komende twee thuiswedstrijden kunnen wij nu al melden dat er losse kaarten verkrijgbaar zullen zijn voor de vakken OO en PP. Zowel Vitesse, op zondag 12 april, als Willem II, op zondag 26 april, heeft laten weten geen gebruik te zullen maken van het flexibele gedeelte van het gastenvak. Informatie over de kaartverkoop is te vinden onder het gelijknamige kopje bovenaan deze website.”

FC Groningen Junior Club
“In de meivakantie, van 27 tot en met 29 april, organiseert de FC Groningen Junior Club rondleidingen in Euroborg  voor de leden van de Junior Club en de Green White Bengels. Je neemt tijdens de rondgang door het stadion onder meer een kijkje in de catacomben, de persruimte en in een skybox. Bovendien kom je op de tribunes. Wil je ook graag het stadion bezoeken? Geef je dan nu op via de website van de Junior Club, www.fcgroningenjuniorclub.nl, onder het kopje ‘activiteiten’.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard