Cilla Gervink doet verslag van het verlies tegen Vitesse.

Dinsdag 14 april 2009 om 10:59

Eerste Paasdag verloor FC Groningen voor de vijfde keer dit seizoen een thuiswedstrijd. Vitesse kwam op bezoek en kon met een 2-3 overwinning de drie punten meenemen naar Arnhem. Tijdens de wedstrijd zat Cilla Gervink op de perstribune. Zij is veertien jaar en lid van de Green White Bengels. Zelf korfbalt ze bij KV Des in Norg, maar ze is dol op het kijken naar voetbal en gaat dan ook regelmatig met haar vader naar een wedstrijd van FC Groningen. Voor deze wedstrijd was ze uitgenodigd om als reporter een middag in Euroborg rond te lopen en hier lees je haar verslag.

Ruim op tijd meldde Cilla zich bij de hoofdingang, waarna ze eerst even wat kon drinken in de persruimte. In deze ruimte verzamelen alle journalisten zich voor de wedstrijd, tijdens de rust en na de wedstrijd voor de persconferentie. Van cameraman tot verslaggever tot fotograaf, iedereen zoekt een plekje om aan het werk te gaan. Cilla kon even meekijken op alle uitgestalde computers naar wat er zoal gebeurde. Vervolgens kreeg ze in de omroepkamer een uitgebreide uitleg en kreeg ze onder andere  te zien waar alle beelden voor de grote schermen bediend worden. Ook heeft ze gezien wie de man is achter de stadionspeaker. Op naar de perstribune vanaf waar Cilla tussen alle andere journalisten een goed uitzicht had over het veld.
Het verslag
In de 2de minuut is er een eerste kansje voor FC Groningen via een voorzet van Lovre , maar deze gaat helaas naast. In de 5de minuut is het juist Vitesse wat een kans krijgt, maar Luciano komt goed uit z’n doel. De eerste corner voor FC Groningen levert geen gevaar op, omdat niemand bij de bal kan komen. In de 9de minuut is er opnieuw een kans voor Vitesse, maar Luciano verricht goed keeperswerk. In de 12de minuut gaat de vrije trap van FC Groningen net over het doel van de Arnhemmers. Het volgende gevaar komt van een hard schot van Sankoh, maar de keeper heeft de bal te pakken.
In de 21ste minuut komt Vitesse op voorsprong door een goed afgeronde kans van Nilsson. Bij FC Groningen stonden er weinig verdedigers, waardoor de Vitesse spits vrij kon doorlopen. Luciano kwam uit zijn doel, maar greep naast de bal en Nilsson kon de FC doelman omspelen en de bal binnenschieten: 0-1. Vlak na het doelpunt is er opnieuw een kans voor Vitesse, maar de bal wordt gelukkig over gekopt. In de 29ste minuut bereikt een mooie voorzet van achteruit de vrijstaande Lovre, maar hij staat helaas buitenspel.
Helaas voor Vitesse moet doelman Velthuizen geblesseerd het veld verlaten en wordt hij vervangen door Eloy Room. Koen van der Laak krijgt een gele kaart en zal de volgende wedstrijd geschorst zijn, omdat het zijn vijfde is. In de 43ste minuut komt FC Groningen dan toch op gelijke hoogte. Sankoh geeft een prachtige pass op Lovre die de 1-1 binnenschiet. Door de vele blessurebehandelingen zijn er maar liefst vijf minuten extra tijd, waarin Hofs nog een gele kaart krijgt.
De tweede helft
In de 1ste minuut na rust krijgt Vitesse al een vrije trap, maar gelukkig red Luciano hem. Meteen daarna geeft de scheidsrechter een corner aan Vitesse, maar de bal was nog binnen de lijnen. Uit de corner is het Sprockel die van dichtbij binnenschiet: 1-2.  Vitesse blijft komen en opnieuw komen de spitsen vrij voor het doel van FC Groningen, maar Luciano grijpt goed in. In de 50ste minuut is er een kansje voor de thuisploeg, maar de bal gaat over. Na precies een uur spelen komt Vitesse nog verder op voorsprong. Vanuit een counter schiet Van Wolfswinkel de 1-3 binnen. In de 68ste minuut scoort Martijn Meerdink, maar hij wordt buitenspel gegeven.
Met nog twintig minuten te spelen, is er weer een kans voor Vitesse, maar de bal wordt door Sankoh onderschept. In de 72ste minuut haalt Danny Holla hard uit en vliegt de bal in de kruising: 2-3. FC Groningen moet op weg naar de gelijkmaker. De vrije trap in de 76ste  minuut schiet Holla helaas over het doel. In de 80ste minuut wordt een grote kans voor FC Groningen onderschept. In de 82ste minuut wordt Ajilore neergehaald binnen de zestien, terwijl die een goede voorzet probeert op te vangen, maar hij krijgt geen penalty. De keeper van Vitesse heeft iedere keer de bal goed te pakken, waardoor alle kansen voorbij gaan. Ook de tweede helft heeft vier minuten extra tijd, maar het levert niets meer op. FC Groningen verliest thuis net 2-3 van Vitesse.
Cilla vond de Lovre de beste speler in de eerste helft en Holla en Ajilore waren volgens haar juist goed in de tweede helft. Wil jij ook een keer als reporter een echt wedstrijdverslag maken en ben je lid van de Green White Bengels? Geef je dan hier op.
Cilla is door de Rabobank uitgenodigd om aan deze activiteit deel te nemen. Ze heeft namelijk een FC Groningen rekening en omdat Rabobank superfan is van de FC Groningen Junior Club nodigen zij 5 keer per seizoen een rekeninghouder uit om GWB of Junior Club reporter te zijn bij een thuiswedstrijd van FC Groningen. Wil jij ook zo’n gave rekening? Dat kan bij de Rabobank!