string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Cijntje: ‘Pijn is tijdelijk, dit voor altijd’.

Zaterdag 03 mei 2014 om 21:56

FC Groningen won zaterdagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 3-1 van Heracles Almelo. Voor verdediger Angelo Cijntje werd het een avond om nooit te vergeten. Cijntje maakte op 33-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie.

Nadat een andere invaller -Michael de Leeuw- FC Groningen op een 3-1 voorsprong had gezet kwam bij Cijntje de hoop dat hij zijn debuut op het hoogste niveau kon maken. Heel Euroborg hoopte met hem mee want nog voor zijn invalbeurt werd de verdediger minutenlang toegezongen.
Trots
“Het is onbegrijpelijk en onbeschrijfelijk dat een speler die nog geen minuut in het eerste heeft gespeeld, op deze manier wordt toegezongen,” zegt Cijntje. “Al zit daar natuurlijk ook een bepaalde gunfactor bij. Ik was aan het warmlopen toen ik de technische staf bij elkaar zag komen, dat was het moment waarop ik wist dat ik m`n debuut zou maken. Ik ben er ontzettend trots op minuten voor FC Groningen in de Eredivisie te hebben gemaakt. Ik heb het hele seizoen keihard gewerkt, uiteindelijk voor deze tien minuten in het eerste elftal.”
Even zag het er naar uit dat een debuut in de Eredivisie een droom zou blijven voor de man met rugnummer 22. Cijntje kreeg in de wedstrijd van de Beloften, afgelopen maandag tegen sc Heerenveen, een forse tik op zijn enkel. “Normaal gesproken kun je niet binnen vijf dagen herstellen van deze blessure. Het was dan ook even pijnbijten, maar het was het allemaal waard. Pijn is maar tijdelijk, maar dit is voor altijd. Ik heb ervan genoten.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard