string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery, Mahi, Kappelhof, Van der Laan en onthulling standbeeld in FC TV.

Donderdag 23 oktober 2014 om 13:49

FC Groningen TV gaat in aflevering 12 van het seizoen 2014/2015 met Tjaronn Chery op zoek naar het vertrouwen en het goede gevoel. Daarnaast is FCG TV aanwezig bij de onthulling van het standbeeld van Tonny van Leeuwen en kijkt FCG TV met Johan Kappelhof vooruit naar de ontmoeting van komende zaterdag tegen AZ.

Afgelopen zondag slaagde FC Groningen er niet in thuis te winnen van Excelsior. Het 1-1 gelijkspel was een teleurstelling en dat is opnieuw een tegenvaller na de mindere wedstrijden van de laatste tijd. FCG TV keek daarom met Tjaronn Chery naar de mooie momenten van vorig seizoen om zo het vertrouwen en het goede gevoel weer terug te vinden.
Veelbelovend
Een speler die zondag na het duel met Excelsior wél nog enigszins met een tevreden gevoel van het veld kon stappen, was Mimoun Mahi. De aanvaller maakte als invaller zijn debuut in Euroborg en zorgde in de slotfase van de wedstrijd voor het nodige gevaar. FCG TV volgde hem tijdens zijn thuisdebuut en zag dat zijn eerste officiële minuten voor het thuispubliek veelbelovend was.
Zaterdag werd onder toeziend oog van veel oud-ploeggenoten het beeld van clubicoon Tonny van Leeuwen bij de hoofdingang van Euroborg onthuld. Piet Fransen, zelf ook clubicoon en boezemvriend van Van Leeuwen, onthulde het fraaie beeld dat werd gemaakt door Lia Krol en Jaap Pasman. Natuurlijk kwamen deze middag een hoop herinneringen boven, waaronder die van de sinaasappels die Van Leeuwen voor elke thuiswedstrijd verzamelde.
Positief
De eerstvolgende tegenstander van FC Groningen is AZ, een ontmoeting die komende zaterdag in Alkmaar gaat plaatsvinden. FCG TV kijkt op een stormachtig trainingsveld alvast vooruit naar het duel in Alkmaar met Johan Kappelhof, die terugkeert van een schorsing. Tevens komt Martijn van der Laan aan het woord, die laat weten dat het herstel van zijn vervelende liesblessure positief verloopt.
Uitzendingen
FC Groningen TV wordt vandaag, donderdag 23 oktober, om 18.00 uur, 22.30 uur en 00.05 uur uitgezonden op Fox Sports Eredivisie kanaal 1. De uitzending is tevens om 19.00 uur te zien op kanaal 3. Vrijdag wordt FCG TV om 12.00 uur herhaald op kanaal 3 en om 14.30 uur op kanaal 1.
Special
Zaterdag is om 07.45 uur op kanaal 1 tevens de FC Groningen TV-special ‘Op jacht naar Europa’ nog een keer te zien. Hierin volgen de programmamakers Emiel Venema en Jos Schoenmaker FC Groningen van nabij tijdens de play-offs van vorig seizoen, waarin de FC zich plaatst voor de voorronde van de Europa League.
FC Groningen TV is elke zaterdag vanaf 15.30 uur ook te zien op OOG TV, Ziggo kanaal 40. De uitzending wordt doorlopend herhaald tot zondagochtend 09.00 uur.
Online
De items uit FC Groningen TV zijn na de reguliere uitzendingen ook te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV: www.youtube.com/fcgroningentv Volg FC Groningen TV ook op Twitter via www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard