string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery: ‘Gekkenhuis’.

Zondag 18 mei 2014 om 19:53

Met twee van de drie treffers schoot Tjaronn Chery FC Groningen zondagmiddag Europa in. De middenvelder kon na afloop van de mooie ereronde zijn geluk niet op. Doelman Marco Bizot werd door de toegestroomde supporters op handen gedragen.

Met een prachtige actie zorgde Tjaronn Chery na 24 minuten spelen voor de 1-0 voorsprong. Vlak voor rust was hij betrokken bij het doelpunt van Hans Hateboer en in de tweede helft was de middenvelder op aangeven van Hateboer wederom trefzeker. “We kwamen geweldig de kleedkamer uit en dat kwam mede door de geweldige steun van het publiek. Zij waren echt fantastisch.”
Compliment
“We kwamen goed op 1-0 en na de tweede goal wist ik dat het over was. Je merkte dat er iets knakte bij AZ, al moet ik ze een groot compliment geven. Ze hebben bijna zestig wedstrijden gespeeld en als je dit dan nog kan brengen, is dat knap.”
Door de winst behaalde FC Groningen Europees voetbal en was het een groot feest na afloop van de wedstrijd. “Gekkenhuis,” meent Chery. “Ik besef het eerlijk gezegd nog niet helemaal, maar hebben volgens mij verdiend gewonnen. De supporters waren fantastisch en ik hoop ze woensdag allemaal weer te zien.”
Bizot
Marco Bizot werd op het veld door verschillende fans zelfs op de schouders gehesen. “Het stond zwart van de mensen en ik wist echt niet waar ik heen moest. Normaal gesproken kan ik al over veel mensen heen kijken en nu had ik helemaal goed overzicht. Ik weet dat het verboden is om het veld op te gaan, maar ik zag ze de laatste vijf minuten al telkens een metertje dichterbij komen. Als zij niet naar mij waren gekomen, was ik het publiek ingegaan. Dat had ik vanmiddag al besloten.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard