string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Cahais op weg terug naar Groningen.

Dinsdag 13 januari 2009 om 14:08

In de 214e nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het trainingskamp van de eerste selectie, meldt hij de terugkeer van Matias Cahais en kijkt hij vooruit naar de diverse activiteiten van deze week.

“De eerste selectie is gister aan het einde van de middag teruggekeerd in Groningen. Spelers en staf verbleven een week lang in de omgeving van Marbella om zich daar in een trainingskamp voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Trainer Ron Jans heeft laten weten zeer tevreden te zijn over het verblijf aan de Spaanse Costa del Sol. Vanaf morgen (woensdag –red.) worden de trainingen in Groningen hervat. Zondagmiddag begint FC Groningen aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.”
Pedersen
“Nicklas Pedersen zal zich morgenmiddag (woensdag – red.) weer melden in Euroborg. Onze nieuwe spits reisde gistermorgen (maandag – red.) rechtstreeks van Malaga naar Kopenhagen. Hij heeft gister en vandaag de mogelijkheid om persoonlijke zaken te regelen in Denemarken, aangezien hij vorige week na zijn overgang naar FC Groningen halsoverkop met de selectie naar het trainingskamp in Spanje moest.”
“Ook Matias Cahais keert terug in Groningen. De verdediger heeft de afgelopen periode in Argentinië doorgebracht op zoek naar een nieuwe club, maar daarin is hij nog niet geslaagd. Zijn verblijf in zijn geboorteland heeft niet geleid tot een terugkeer bij zijn oude club Boca Juniors. Met de zaakwaarnemer van Cahais zijn we nog wel in gesprek om voor het einde van het transferwindow tot een definitieve oplossing te komen. Tot die tijd zal Cahais in Groningen aansluiten bij de Beloften. Zoals bekend hebben wij hem tot het einde van dit seizoen gehuurd, maar is het voor alle partijen beter als Cahais voor het eind van de maand elders onderdak vindt.”
Schikkingsvoorstel
“Gister (maandag – red.) hebben wij van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel binnengekregen voor Ron Jans. Onze trainer liet zich in de slotfase van het duel met sc Heerenveen emotioneel gaan en maakte daarbij een impulsief frustratiegebaar. De KNVB heeft hem hiervoor bestraft met een berisping. Jans is daarmee akkoord gegaan. Hij had direct na de wedstrijd al laten weten dat het niet goed was dat hij zich zo had laten gaan. Voor ons is hiermee de kous af.”
“Vandaag (dinsdag – red.) keren de medewerkers terug in Groningen, die afgelopen weekeinde een gezamenlijk uitje hadden in Newcastle. Ze bezochten onder meer afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd Newcastle United – West Ham United. Zondagmiddag reisde een deel van het gezelschap naar Edinburgh om daar de stadsderby Hibernian – Hearts te bekijken in de vierde ronde van de Schotse FA Cup. Daar was ook een groep FC Groningen-fans, die een jaarlijkse uitwisseling met de groenwitte collega-club Hibernian onderhoudt.”
Jong FC Groningen
“Vanmiddag om 14.00 uur wordt op Sportpark Corpus den Hoorn een oefenwedstrijd gespeeld tussen Jong FC Groningen en Jong BV Veendam. Voor het team van trainer Erwin van de Looi begint de competitie volgende week maandag weer met de uitwedstrijd tegen Jong sc Heerenveen.”
“Afgelopen zondag werd voor de vierde keer het Takje Toernooi georganiseerd. Diverse supportersgroepen van FC Groningen namen het in Sporthal Selwerd tegen elkaar op. Het Takje Toernooi is vernoemd naar FC Groningen-supporter Emiel ‘Takje’ Branbergen, die op 13 januari 2005 op 20-jarige leeftijd aan een spierziekte overleed. Ondergetekende was bij de start van het evenement aanwezig en het was mooi om op zo’n dag de onderlinge band te zien en te constateren dat het zaalvoetbaltoernooi inmiddels een traditie is.”
Nieuwjaarsbijeenkomsten
“Deze week zijn er nog de nodige nieuwjaarsbijeenkomsten. Zo staat voor vanavond (dinsdag – red.) in Euroborg de nieuwjaarsreceptie van de Businessclub van FC Groningen op het programma. De ontvangst op uitnodiging voor sponsors en relaties is vanaf 19.00 uur, het officiële gedeelte start om 19.30 uur.”
“Donderdagavond houdt de Supportersvereniging FC Groningen haar nieuwjaarsbijeenkomst. Hierbij zullen medewerkers van de club, spelers en staf aanwezig zijn. Tenslotte is vrijdag in Euroborg nog de nieuwjaarsreceptie van Eurovoetbal. Vrijdag zal tevens een reclamespot worden opgenomen voor onze hoofdsponsor Noordlease. Hierin zullen trainer Ron Jans, vier spelers en ondergetekende figureren.”
Prijs consumptiemunt
“Vanaf 1 januari 2009 is de prijs van de consumptiemunt op de publieksomloop € 1,67 per stuk. Deze prijs bedroeg vanaf 1 juli 2007 € 1,60 per munt. Dit betekent een verhoging van ruim 4%. Ondanks deze prijsstijging zijn de prijzen van de consumpties in Euroborg nog altijd aanmerkelijk lager dan in veel vergelijkbare stadions in Nederland.”
“Met de invoering van een nieuwe prijs verandert ook de kleurstelling van de munt. De nieuwe groene consumptiemunt wordt ingevoerd tijdens de eerste thuiswedstrijd van 2009, op zondag 25 januari tegen Ajax. De munten zijn verkrijgbaar via de muntautomaten, die bij elke ingang staan, en de (rode) kassa-units, die op de omloop aanwezig zijn. De oude munt kan tot en met het einde van het seizoen 2008/2009 worden ingeleverd.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard