C2 wint zondagwedstrijd; alle verslagen van zaterdag.

Vrijdag 03 april 2009 om 12:10

C2 heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior in winst omgezet. Op zaterdag waren er wisselende resultaten maar werd D1 wel kampioen van de Eerste Divisie C.

FC GRONINGEN D1 3-0 TWENTE/HERACLES D1
—————————————————————————
Na een uitstekende tweede helft hebben de tweedejaars D-pupillen de titel veroverd. De ploeg van trainer Hugo had het aanvankelijk zwaar tegen de Tukkers. Twente/Heracles combineerde van achteruit goed maar kon voorin weinig gevaar uitrichten. Derhalve waren de beste mogelijkheden in de eerste helft toch voor de thuisploeg. Met een aantal invallers begon FC Groningen goed aan het tweede half uur. De gasten werden meer en meer onder druk gezet en het was Gijs Jasper die de bevrijdende 1-0 liet aantekenen. Een kwartier voor tijd viel de beslissing toen Ahmed Ndayisaba een fout in de Twentse verdediging afstrafte. Even later viel ook nog de derde treffer door opnieuw Ahmed. Meer over het kampioenschap vind je in een aparte topic op deze website.
De doelpunten van Gijs en Ahmed, de toespraak van Hans Nijland en de feestvreugde na afloop zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
FC GRONINGEN D2 8-1 ZEEROBBEN D1
De eerstejaars D-pupillen zetten hun jacht op een kampioenschap onverminderd voort. De ploeg van trainer Peter Hoekstra kwam tegen laagvlieger Zeerobben nog wel achter maar ging na een half uur spelen toch rusten met een 2-1 voorsprong. In de tweede helft ging het jongste jeugdteam van FC Groningen volledig los en wist het nog zesmaal te scoren. Stan Haanstra scoorde driemaal en bracht zijn seizoentotaal op 43 treffers. Juhnino Bacuna scoorde tweemaal terwijl Mohammed Abdul Karim, Rutger Etten en Jur Wardenier elk eenmaal raak schoten.
FC GRONINGEN C1 2-0 SC HEERENVEEN C1
FC Groningen C1 handhaafde zich op de runner-up positie in de Eerste Divisie A na een 2-0 zege op SC Heerenveen. Via Bryan Inge namen de mannen van trainer Grafton Holband al vroeg een voorsprong. Desondanks was het een rommelig duel tussen beide rivalen. Het veldspel was niet goed verzorgd en er werd teveel balverlies geleden. Toch stond het na 35 minuten 2-0 dankzij een goed en hard schot van Ifeayi Gorissen. Na rust hadden de Friezen een licht overwicht maar grote kansen wisten ook zij niet te creeeren. Geen goede wedstrijd maar wel drie mooie punten voor FC Groningen C1.
FC GRONINGEN B1 0-1 ADO DEN HAAG B1
De B-junioren leden alweer hun vijfde nederlaag op rij en strijden nu met Vitesse/AGOVV en FC Utrecht tegen degradatie uit de eredivisie. Door het verlies van de ploeg van trainer Peter Moltmaker en de verrassende winst van de Gelderlanders in en tegen Heerenveen is het verschil nog maar vier punten. FC Groningen krijgt Vitesse/AGOVV overigens nog op bezoek. Tegen ADO Den Haag speelde FC Groningen een slechte wedstrijd en wist het helemaal niets te creeeren. Opnieuw werd teveel balverlies geleden en was er geen enkele kans. De gasten uit Den Haag speelden verzorgder voetbal en wisten tien minuten voor tijd de verdiende en tevens winnende treffer te maken. FC Groningen B1 heeft nu al zes duels op rij geen doelpunt weten te maken.
ADO DEN HAAG A1 0-0 FC GRONINGEN A1
In de residentie speelde de ploeg van trainer Paul Raveneau doelpuntloos gelijk tegen ADO Den Haag. FC Groningen zag in de eerste helft Norair Mamedov en Petrit Hoxhaj uitvallen wegens blessures. Desondanks bleef men goed op de been. Voor rust waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de tweede helft was FC Groningen de bovenliggende partij. Uitgespeelde kansen werden echter niet gecreeerd. Net als B1 zit ook de A1 wat resultaten betreft in een dip. De laatste vier duels werden niet gewonnen en in die wedstrijden werd slechts eenmaal gescoord.
Zondag:
EXCELSIOR C2 1-2 FC GRONINGEN C2
De eerstejaars C-junioren hebben zich dit seizoen ontpopt als de angstgegner van de Rotterdamse teams. Alle vijf wedstrijden die de ploeg van Erik Muntendam dit seizoen speelde tegen Feyenoord, Sparta en Excelsior werden immers in winst omgezet. Voor de tweede maal in vier maanden trad C2 in Rotterdam aan tegen Excelsior. Opnieuw trok FC Groningen aan het langste eind. Werd het in december nog 0-3, ditmaal werd het een benauwde maar verdiende 1-2 zege. Het gehele duel had de FC de beste kansen, de thuisploeg stelde daar slechts enkele mogelijkheden tegenover. Met een prachtig schot in de kruising zette Martin Kamstra de FC op voorsprong. Kansen waren er in de eerste helft verder nog voor Firosan Ademi en Thijs Hateboer. Een kwartier na rust verdubbelde Firosan, na een knappe actie van Glenn Bijl, de voorsprong en leek het een gespeelde wedstrijd. Toch viel uit een vrije trap in de 60ste minuut nog de aansluitingstreffer van de Rotterdammers. Remon Schutte had daarna de beste kans op een derde Groningse treffer maar het bleef bij 1-2.