C1 wint bij Ajax; C2 en D2 naar winst.

Zaterdag 20 september 2008 om 20:43

FC Groningen A1 heeft zaterdagmiddag verloren van AZ. Op Corpus den Hoorn verloor het oudste jeugdteam met 4-1. Eerder op de dag waren er zeges voor FC Groningen C2 en D2 tegen respectievelijk HFC Haarlem en Be Quick 1887. Zondag won de C1 in Amsterdam van Ajax: 2-4.

FC Groningen A1 kwam na een kwartier in de eerste helft op achterstand en zag hoe de Alkmaarders de stand na een uur verdubbelden. Een kwartier voor tijd kwam de stand op 0-3. Vijf minuten later deed aanvoeder Koos Werkman iets terug vanaf elf meter: 1-3. In het restant van de wedstrijd vergrootten de Noord-Hollanders de marge weer naar drie: 1-4.

Basisopstelling FC Groningen A1: Nienhuis, Vente, Werkman, Vader, De Silva Fereira, Menting, Bacuna, Hoxhaj, Mamedov, De Jonge Rosa, Brügmann.

Tweemaal thuiszege
De C2 won afgetekend met 4-0 van Haarlem. Firosan Ademi scoorde in de eerste 35 minuten een loepzuivere hattrick. Na de pauze bepaalde Remon Schutte de eindstand op 4-0. In de slotfase kreeg de doelman van de gasten een rode kaart.

D2 won afgetekend van Be Quick 1887 D1: 6-2. Stan Haanstra scoorde tweemaal voor de jongste jeugd van de FC. Niels Ridderstap, Sjoert Giezen, Kezian Veendorp en Jur Wardenier maakten de andere treffers.

Zege in Amsterdam
De C1 won voor de tweede keer in de historie een competitiewedstrijd van Ajax. Het scoreverloop op Sportpark de Toekomst was Raimundo Cassuendi 0-1, 1-1, 2-1, Tigran Gazarjan (strafschop) 2-2, rust, Raimundo Cassuendi 2-3 en Tigran Gazarjan 2-4.