C1 koploper ondanks gelijkspel.

Woensdag 06 oktober 2010 om 22:02

De jeugdteams behaalden vandaag wisselende resultaten. C1 bereikte de koppositie ondanks puntenverlies in Hengelo. B1 speelde de belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II/RKC gelijk terwijl A1 in de beker won van FC Volendam.

Doelpunten uit de wedstrijden van A1, C3 en D3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 3-1 FC VOLENDAM A1
In de poulefase van de strijd om de Nike Jeugd Cup won het vlaggenschip met 3-1 van eerstedivisionist FC Volendam. De ploeg van trainer Paul Raveneau verloor de eerste poulewedstrijd eerder dit seizoen met 4-2 van Heerenveen/Emmen en speelt later deze maand nog tegen Ajax A2. De eerste kans van de wedstrjd was voor Sicco Bouwer maar het waren de gasten die via een mooi schot de leiding namen. Na bijna een half uur spelen viel de gelijkmaker na een benutte strafschop van Bouwer. In de tweede helft domineerden de Groningers en het overwicht werd beloond met een treffer van Henk Bos die uit de rebound en na een hard schot van Lucas Bijker raak wist te schieten. In de slotminuut bezegelde diezelfde Bos definitief het lot van de Noord-Hollanders. Hij schoot op aangeven van Marcel Hinz beheerst binnen.
scoreverloop | 0-1 (20.), 1-1 Sicco Bouwer (29.), 2-1 Henk Bos (61.), 3-1 Henk Bos (90.)
opstelling | Kevin van der Meulen, Paulo Francisco (Gustavo van der Veen), Nick Bakker, Alim Ozturk, Lucas Bijker, Frits Dantuma (Yoell van Nieff), Mark Diemers (Jesse Renken), Atilay Batbay (Pandu Scholte Albers), Sicco Bouwer, Henk Bos, Alexander Vogel (Marcel Hinz).
WILLEM II/RKC B1 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
Tegen hekkensluiter Willem II/RKC wisten de mannen van trainer Peter Moltmaker een punt mee te nemen naar Groningen. De Brabanders hadden nog geen punt veroverd terwijl FCG uit de voorgaande drie thuisduels vijf punten overhield. Via een treffer van Noureddine Boutzamar namen de B-junioren vlak voor rust de leiding. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker nadat Marnick Ottens de bal in eigen doel verwerkte. FCG was de gehele wedstrijd wel sterker maar werd niet beloond met de volle buit.
scoreverloop | 0-1 Noureddina Boutzamar (39.), 1-1 Marnick Ottens e.d. (60.)
opstelling | Niels Kuperus, Tim Posthuma (75.Firosan Ademi), Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Glenn Bijl, Kevin Menega, Noureddine Boutzamar (65.Tolgahan Cicek), Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.
VA FC TWENTE C1 2-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
De ploeg van trainer Grafton Holband verspeelde punten in Hengelo maar veroverde dankzij de nederlaag van AZ de koppositie in de Eerste Divisie A. Op slag van rust liep FCG tegen een achterstand aan maar aan het begin van de tweede 35 minuten kwam de ploeg sterk voor de dag. Keziah Veendorp en Richairo Zivkovic brachten de tweedejaars C-junioren op voorsprong vordat de Tukkers elf minuten voor tijd de gelijkmaker lieten aantekenen. Over veertien dagen wordt op Corpus den Hoorn de topper tegen AZ gespeeld.
scoreverloop | 1-0 (35.), 1-1 Keziah Veendorp (41.), 1-2 Richairo Zivkovic (50.), 2-2 (59.)
opstelling | Erwin Heidekamp. Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit (36.Justin Klunder), Kasper Oldenburger, Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Youri Schuur (61.Gijs Jasper), Anton Hekman.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 2-3 ADO DEN HAAG C2
De eerste mogelijkheid was nog wel voor FCG toen Tiuri Schieving vanop rechts goed doorzette. Verder was er voorin weinig dreiging en waren het juist de gasten die de meeste en betere kansen creeerden. Het duel werd in feite in de laatste vijf minuten voor rust beslist. De tweede goal van ADO ging er vanaf veertig meter ineens in. Na rust bleef het rommelig aan Groningse zijde en leek het duel met een derde Haagse treffer op slot te zitten. Toch werd het nog even spannend. Juhnino Bacuna krulde de bal prachtig binnen en in de slotminuut schoot verdediger Arthur Ymele Feudjio een vrije trap van grote afstand ineens raak. De verdiende overwinning van ADO kwam echter niet meer in gevaar.
scoreverloop | 0-1 (28.), 0-2 (34.), 0-3 (49.), 1-3 Juhnino Bacuna (61.), 2-3 Arthur Ymele Feudjio (70.)
opstelling | Frank Schilstra, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen (50.Wessel Koomans), Rutger Etten, Tiuri Schieving (36.Dave Bosgraaf), Gerald Postma, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Lukas Siemers (50.Twan Nieboer).
VA FC TWENTE D1 6-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
Na vier opeenvolgende overwinningen leed de ploeg van trainer Hugo een ontluisterende nederlaag bij VA FC Twente. Aan het begin van de tweede helft werd niet scherp en onsamenhangend gespeeld waardoor binnen tien minuten vier doelpunten werden geincasseerd. Pas bij een 5-0 stand werd de score iets dragelijker gemaakt dankzij doelpunten van Ruendel Martina en Lorenzo Valente.
scoreverloop | 1-0 (22.), 2-0 (31.), 3-0 (35.), 4-0 (37.), 5-0 (41.), 5-1 Ruendel Martina (54.), 5-2 Lorenzo Valente (57.), 6-2 (58.)
opstelling | Sebastiaan Meijwaard, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Jasper Kingma (31.Lorenzo Valente), Ids Hannema (31.Ruendel Martina), Dennis Molema, Jannik Schoon (31.Delano Goeree), Daan Wijma, Eike Begemann.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 6-1 HZVV D1
De eerstejaars D-pupillen van trainer Peter Hoeksra blijven aan kop in de Tweede Divisie F na opnieuw een ruime overwinning. De gasten uit Hoogeveen namen nog wel de leiding maar in een mum van tijd werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Toch werd er wat slordig gespeeld en werd er verder in de eerste helft nauwelijks iets afgedwongen. HZVV schoot daarentegen nog op de paal. Pas vanaf de 3-1, gescoord door invaller Oege Sietse van Lingen, ging het vlotjes lopen. FCG kreeg kans op kans en wist uiteindelijk nog ruim te zegevieren.
scoreverloop | 0-1 (3.), 1-1 Daniel Camara Bos (6.), 2-1 Tristan Cooke (8.), 3-1 Oege Sietse van Lingen (42.), 4-1 Daniel Teune (43.), 5-1 Nick Kassmann (50.), 6-1 Daniel Camara Bos (53.)
opstelling | Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Daniel Teune, Tommie van de Looi, Dion Paapst, Jochem de Vries, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter, Tristan Cooke, Daniel Camara Bos, Nick Heckel. In de tweede helft kwamen Bas van Veen, Nick Heckel, Wouter de Mare en Oege Sietse van Lingen in het veld.