C1 hervat competitie met nederlaag; wel winst voor D1.

Vrijdag 22 januari 2010 om 17:01

RVO FC Groningen C1 leed in haar eerste competitietreffen van 2010 een kansloze nederlaag bij AZ C1. RVO FC Groningen D1 behaalde daarentegen een krappe zege bij De Graafschap D1. De rest van de jeugdteam speelden oefenwedstrijden.

AZ C1 3-0 RVO FC GRONINGEN C1
——————————————————————————–
Voor het eerst dit seizoen leed de ploeg van trainer Grafton Holband een nederlaag op verplaatsing. Door de winterse omstandigheden waren de tweedejaars C-junioren van RVO FC Groningen nauwelijks in staat om dit jaar een normale training af te werken. De Alkmaarders konden dat wel en mede daardoor was het kwaliteitsverschil in de wedstrijd te groot. Kon AZ op Corpus den Hoorn eerder dit seizoen nog in de slotminuut gelijk maken, ditmaal liet het RVO FC Groningen geheel kansloos. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk een afgetekende 3-0. Door het verlies is de achterstand op AZ, dat de laatste acht wedstrijden in de competitie wist te winnen, gegroeid tot vier punten. Volgende week staat voor RVO FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Omniworld op het programma. Aangezien er opnieuw sneeuw en nog meer vorst wordt verwacht zou het weer opnieuw de spelbreker kunnen worden.
De tussenstanden van de wedstrijd AZ C1 – RVO FC Groningen C1 werden mogelijk gemaakt door AZJeugd.nl.
DE GRAAFSCHAP D1 1-2 RVO FC GRONINGEN D1
De tweedejaars D-pupillen van RVO FC Groningen blijven meedoen om het kampioenschap na een benauwde zege bij De Graafschap. De ploeg van trainer Hugo startte prima en nam al in de tweede minuut een voorsprong door een treffer van Stan Haanstra. De FC speelde aanvankelijk goed maar kreeg naarmate de eerste helft vorderde meer en meer problemen met het fysieke en fanatieke spel van de thuisploeg. In de twintigste minuut viel de gelijkmaker en dat was tevens de ruststand. In de tweede helft werd het spel bij de gasten minder en moest tegen de ploeg uit Doetinchem met name een fysieke strijd worden geleverd. Tien minuten voor tijd was het Dave Bosgraaf die de 1-2 binnen wist te schieten waardoor de FC een zeer nuttige drie punten wist te behalen. RVO FC Groningen zal nu met Vitesse/AGOVV en NEC/FC Oss gaan strijden om de titel in de Eerste Divisie C.