string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

C1 en D1 winnen beker.

Zaterdag 06 juni 2009 om 17:39

FC Groningen C1 en FC Groningen D1 hebben in Hoogezand de beker gewonnen. Beide ploegen wonnen in de finale allebei eenvoudig van SC Cambuur.

FC GRONINGEN C1 7-0 SC CAMBUUR C1
—————————————————————————
In Hoogezand was de finale bij de C-junioren vanaf het begin een ongelijke strijd. Was SC Cambuur in de halvefinale nog verrassend te sterk tegen de Friese rivaal SC Heerenveen, in de finale bleek al snel dat Cambuur het tegen de ploeg van trainer Grafton Holband niet kon doen. De openingstreffer werd, al dan niet in buitenspelpositie, gemaakt door Bryan Inge. De assistent scheidsrechter was daardoor ietwat van slag want bij het volgende doelpunt, een prachtige afstandsschot van Rick Buma, stak hij de vlag wel omhoog. Geheel ten onrechte maar het bleef daardoor wel 1-0. Niet veel later verdubbelde Ifeayi Gorissen met een kopstoot de score. Een van richting veranderd schot van Rick Buma en opnieuw een treffer van Ifeayi bepaalden de ruststand op 4-0. Na rust maakte Raimundo Cassuendi al snel treffer nummer vijf en vervolgens was enkel de vraag hoe hoog de score uit zou vallen. Bryan schoot in de 53ste minuut een vrije trap ineens binnen en maakte zo zijn tweede in deze finale. In de slotminuut bepaalde Mark Wollinga de eindstand op 7-0. Na het laatste fluitsignaal was er een terecht feestje voor de tweedejaars C-junioren. Een goed seizoen, met eerder een tweede plaats in de competitie, kreeg zo een wel erg mooi einde.
Scoreverloop: 1-0 Bryan Inge (10.), 2-0 Ifeayi Gorissen (20.), 3-0 Rick Buma (25.), 4-0 Ifeayi Gorissen (35.), 5-0 Raimundo Cassuendi (36.), 6-0 Bryan Inge (53.), 7-0 Mark Wollinga (69.)
Bekijk enkele doelpunten en de feestvreugde afloop van het duel van C1 op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC GRONINGEN D1 4-1 SC CAMBUUR D1
—————————————————————————
De ploeg van trainer Hugo heeft in Hoogezand de dubbel gewonnen. Na het kampioenschap werd ook de bekerfinale een eenvoudige prooi voor FC Groningen D1. Met een prima 4-1 (2-1) zege in de finale tegen SC Cambuur bleven de tweedejaars D-pupillen dit seizoen in competitie- en bekerwedstrijden ongeslagen. Willem Gootjes en Ahmed Ndayisaba zetten FC Groningen voor rust op een 2-1 voorsprong. Tussen beide doelpunten wisten de Friezen nog gelijk te maken. Na rust was het duel snel beslist via treffers van Youri Schuur en Richairo Zivkovic. In de competitie werd SC Cambuur ook al tweemaal door de FC verslagen.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard