C-junioren onderuit tegen FC Utrecht; A-junioren halen uit tegen FC Twente.

Dinsdag 11 december 2012 om 20:58

In de laatste competitiewedstrijd van dit jaar verloren de C-junioren op eigen veld van FC Utrecht C1. Succes was er wel in het bekertoernooi. De onder-14 ploeg won eenvoudig in Drachten terwijl de A-junioren in Hengelo flink uithaalden tegen FC Twente A1.

FC Groningen Jeugd op Twitter: sinds 27 februari 2009!
VA FC TWENTE A1 3-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Arjen Hagenauw (25.), 0-2 Firosan Ademi (36.), 1-2 (55.), 1-3 Jafar Arias (68.), 2-3 (70.), 2-4 Arjen Hagenauw (71.), 2-5 Tigran Gazarjan (83.), 2-6 Tigran Gazarjan (87.), 3-6 (88.)

opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Desevio Payne (78.Glenn Bijl), Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst (85.Joost Hommenga), Ron Janzen, Burak Saban (46.Willem Gootjes), Kevin Mennega, Noureddine Boutzamar (84.Thijs Gerlofs), Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan, Firosan Ademi (67.Jafar Arias).
Op imposante wijze hebben de A-junioren van FC Groningen/Cambuur zich bij de laatste acht teams van het bekertoernooi geschaard. Voor rust speelde de ploeg van trainer Paul Raveneau beter en was het ook feller in de duels. Na 22 minuten kopte Firosan Ademi over na een prima actie van Kevin Mennega. Een paar minuten later kwam wel de 0-1 op het scorebord te staan. Ademi bereikte Arjen Hagenauw en de aanvaller maakte zijn eerste treffer van de wedstrijd. Vervolgens moesten beide doelmannen een redding verrichten. Eerst de Twentse goalie na een inzet van Mennega en daarna mocht ook Wieger Sietsma aan de bak. Negen minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Na een aanval over rechts was het Ademi die de tweede treffer binnen kon werken.
De tweede helft verliep ronduit sensationeel en het publiek werd getrakteerd op een karrenvracht goals. In de 55ste minuut werd de spanning teruggebracht. Ron Janzen beging in zijn eigen zestienmeter een overtreding en de gegeven strafschop werd benut. Met een klutsbal kwam de Groningse verdediging goed weg waarna het verschil toch weer op twee doelpunten wrd gebracht. Invaller Jafar Arias kegelde de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in de touwen. Twintig minuten voor tijd wederom een aansluitingstreffer van de Tukkers maar FCG vond het daarna welletjes. Via treffers van Arjen Hagenauw (goed voorbereidend werk van Willem Gootjes en Gazarjan) en tweemaal Tigran Gazarjan (beide malen na prima acties van Hagenauw) liepen de gasten uit naar maar liefst 2-6. Daarmee was plaatsing voor de kwartfinales een feit.
Opvallend zijn de productieve wedstrijden tussen de jeugdige teams van FC Twente en FC Groningen de laatste weken. Op 24 november eindigde het duel in de Nike Eredivisie tussen FC Twente A1 en FCG A1 in een 4-4 gelijkspel. Afgelopen maandag wist Jong FCG met 3-7 te zegevieren bij Jong FC Twente. En nu dus een 3-6 uitslag in Hengelo, wederom tussen de beide A-elftallen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 1-3 FC UTRECHT C1
0-1 (59.), 1-1 Marc Vegter (61.), 1-2 (64.), 1-3 (70.)
opstelling FCG C1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh (34.Cheriel Girdharie), Luuk Kuipers, Mathijs Elderman (55.Eike Begemann), Niels Hylkema, Ivan Spijkstra (44.Marcel Mannes), Marc Vegter, Daan Wijma (36.Ids Hannema), Ruendel Martina, Ozan Kokcu, Dennis Molema.
Met een nederlaag heeft de ploeg van trainer Rick Mulder de eerste seizoenshelft afgesloten. Toch zag het er daar zeker in de eerste 35 minuten niet naar uit. De Groningse elf speelde prima en creeerde voor het doel van de gasten het nodige gevaar. Marc Vegter loste binnen een minuut het eerste schot. Na tien minuten spelen schoot diezelfde Vegter op voorgeven van Dennis Molema naast. Ook waren er meer kansen voor Ozan Kokcu en Molema maar hun pogingen werden gekeerd door de Utrechtse goalie. Voor rust dus een beter spelende thuisploeg hoewel de gasten ook zeker voor gevaar zorgden. Zo werd een schot van de lijn gehaald en moest doelman Jan Hoekstra ook een redding verrichten.
In de tweede helft was het aanvallend een stuk minder bij de thuisploeg. Ditmaal was Utrecht meer voor het doel van de tegenstander te vinden. Hoekstra moest wederom ingrijpen terwijl Luuk Kuipers een gevaarlijke aanval wist te onderscheppen. Dankzij een geplaatste kopbal nam de ploeg uit de Domstad in de 59ste minuut de leiding. FCG rechtte de rug en kwam binnen twee minuten weer op gelijke hoogte. Een pass van Dennis Molema werd van dichtbij binnengetikt door Marc Vegter. In een kort tijdsbestek daarna leverden schotpogingen van Ruendel Martina en Ozan Kokcu geen treffers op. Aan de andere kant zeilde een bal wel wat gelukkig binnen waardoor de FC opnieuw op achterstand kwam. Marcel Mannes kreeg daarna nog de beste mogelijkheid maar zijn inzet werd wat gelukkig gekeerd door de doelman. In blessuretijd werd het duel middels een counter definitief beslist.
DRACHTEN C1 0-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Tristan Cooke (3.), 0-2 Daniel van Kaam (39.), 0-3 Daniel Teune (42.), 0-4 Martijn van Maastrigt (58.)
opstelling FCG C3 Teun Hoekstra (51.Giovanni Oldersma), Yorno Lunenborg (36.Armani Mardjoeki), Luka Prljic (36.Oege Sietse van Lingen), Dion Paapst, Bas van Veen, Daniel Teune, Daniel Camara Bos, Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt.
De onder-14 ploeg van de RVO bereikte eenvoudig de volgende ronde van het bekertoernooi. Al na drie minuten leidde een goede actie van Jhurrey Margaritha de treffer van Tristan Cooke in. De Friese tegenstander, ongeslagen bovenaan in hun klasse, stak veel energie in de wedstrijd. Ook met de fysieke kracht van Drachten had de FC het met name in de eerste vijftien minuten lastig. Toch domineerden de Groningers in het vervolg en kwam het ook achterin niet meer in de problemen. Na rust kon de thuisploeg ook geen druk meer uitoefenen terwijl de groenwitte formatie goede kansen kreeg. Via Daniel van Kaam, Daniel Teune en Martijn van Maastrigt maakte het uiteindelijk een kwartet doelpunten vol. Trainer Rene Wollerich keek tevreden terug op de wedstrijd: “Na de 0-2 en 0-3, de beslissingen in de wedstrijd, bleven de jongens geconcentreerd en gedreven spelen. Daarmee heb ik ze ook gecomplimenteerd.”