C-junioren halen uit tegen Hoofddorp; winst voor A1 en B1.

Donderdag 24 september 2015 om 18:55

De bovenbouwteams kenden een prima voetbalzaterdag. Zowel A1, B1 als de C1 wonnen hun wedstrijden. D1 verloor terwijl D2 op de valreep een punt pakte.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 3-1 FC TWENTE A1
0-1 (31.), 1-1 Ozan Kokcu (37.), 2-1 Stan Haanstra (49.), 3-1 Mehmet Gencer (75.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman, Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim (83.Youri ter Arkel), Dennis van Duinen, Marijn Ploem, Matthijs Hardijk (83.Nagesh Amatsaleh), Gerald Postma, Stan Haanstra (63.Rutger Etten), Ozan Kokcu (83.Yassine Zakir), Joey Salden (63.Mehmet Gencer).
De A-junioren zijn een drukke competitieweek goed doorgekomen. Na de 2-2 van vorige week tegen AZ en de midweekse 1-0 overwinning in Den Haag volgde vandaag een prima overwinning tegen FC Twente. In het eerste deel van de wedstrijd waren de gasten iets meer aanvallend maar echt grote kansen werden niet gecreeerd. Na een half uur kwamen de Tukkers koppend uit een corner op voorsprong. De FC antwoordde vrij snel daarna. Stan Haanstra rommelde in de zestien waarna Ozan Kokcu fraai de gelijkmaker liet aantekenen. Meteen na rust was het weer raak. Stan Haanstra kopte een voorzet van Matthijs Hardijk binnen de touwen. Twente kreeg daarna wat schietkansen en eenmaal werd de lat geraakt. Een kwartier voor tijd haalde Mehmet Gencer met een bekeken schot uit voor de derde treffer. Derhalve een mooie overwinning van de ploeg van trainer Peter Hoekstra in de Nike Eredivisie.
DE GRAAFSCHAP B1 0-1 FC GRONINGEN B1
0-1 Martijn van Maastrigt (20.)
opstelling FCG B1 Mats Roorda, Ousmane Barry, Ken Raghoebar, Tapmahoe Sopacua, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Wilko van der Kooi (65.Teun Cools), Mees Gootjes (41.Ludovit Reis), Sam Crowther, Martijn van Maastrigt, Darlin van der Werff (57.Daniel van Kaam).
In de Eerste Divisie is FC Groningen B1 de nieuwe koploper geworden na een minimaal zege in Babberich tegen De Graafschap. “In de eerste helft waren we de bovenliggende partij. We creeerden zelf een aantal kansen terwijl we achterin bijna niets weggaven,” zei trainer Sander van Gessel. Na een overtreding op Sam Crowther kreeg de FC een strafschop toegekend. Deze werd door Martijn van Maastrigt benut. Na rust gaf de thuis ploeg meer druk. Van Gessel: “Wij waren daardoor minder in staat om de bal in bezit te houden en kozen iets teveel voor de lange bal.” In de slotfase ontstonden uit opportunistisch spel een aantal kansen voor de Superboeren. Doelman Mats Roorda redde een paar keer prima. “We hebben in deze wedstrijd volwassen gespeeld,” concludeerde Sander van Gessel.
FC GRONINGEN C1 8-2 HOOFDDORP C1
1-0 Giovanni Zwikstra (11.), 2-0 Giovanni Zwikstra (16.), 2-1 (27.), 3-1 Remco Balk (28.), 4-1 Giovanni Zwikstra (34.), 5-1 Giovanni Zwikstra (40.), 6-1 Remco Balk (47.), 7-1 Joris Reiziger (57.), 7-2 (58.pen.), 8-2 Romano Postema (63.)
opstelling FCG C1 Max Wolfs, Tijs Mulder, Pim Betzema, Leonel Miguel (55.Quinten Anakotta), Thomas Poll, Max Hamelink (55.Tom van der Werff), Joel van Kaam, Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Joshua Sion (55.Jesper de Backer), Remco Balk (55.Romano Postema).
De C-junioren van FC Groningen behaalden de tweede zege van dit seizoen. Het nog puntloze Hoofddorp werd met grote cijfers aan de kant gezet. De doelpuntenregen begon nadat Joshua Sion de lat had geraakt. Giovanni Zwikstra was voor rust verantwoordelijk voor drie van de vier treffers. De mooiste was de openingstreffer die hij scoorde na een prima combinatie via Sion en Balk. Ook in de tweede helft was er voor de gasten geen houden aan. Zwikstra kopte al snel zijn vierde van de dag binnen en was daarna verantwoordelijk voor de assist op Remco Balk: 6-1. Via Joris Reiziger en Romano Postema werd de score verder opgevoerd. Hoofddorp deed uit een strafschop nog iets terug terwijl de FC een vrije trap op de lat en een inzet op de paal zag gaan.
PEC ZWOLLE D1 3-0 FC GRONINGEN D1
1-0 (12.), 2-0 (30.), 3-0 (33.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Luciano Valente, Jesse Glasbergen, Stijn Hensema, Revelino Slagveer, Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Jamai Bont. Wissels: Jorg Schreuders, Milan Drayer, Owen van der Vlag, Bjorn Meijer, Rob Vegt, Olivier van der Tuin.
Ook de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen werd door FC Groningen D1 verloren. De Groningers speelden in de eerste tien minuten prima maar incasseerden vervolgens toch de eerste treffer. “Daarna waren we de kop een beetje kwijt en er ontstond wat chaos,” zei trainer Arjen Jorritsma. Vlak voor rust ging een andere hoge bal in het doel waardoor de thuisploeg met een veilige voorsprong de rust inging. Het tweede half uur begon ook niet goed voor de FC want al vrij snel kwamen de Zwollenaren met 3-0 aan de leiding. Jorritsma: “We kwamen fysiek en snelheid tekort en zaten er gewoon niet kort genoeg op. Daarnaast konden we het op het middenveld niet belopen. Het was een verdiende nederlaag tegen een goed elftal.”
FC GRONINGEN D2 1-1 GVAV RAPIDITAS D1
0-1 (27.), 1-1 Jay Kuiper (60.)
opstelling FCG D2 Roy Mos, Romano Huizinga, Maxim Mariani, Jay Kuiper, Milan Schaaphok, Menno Mulder, Jorte Geertsma, David Brouwer, Thom van Bergen, David van der Werff, Jayden Plassaer. Wissels: Aaron van den Berg, Fofin Turay, Wouter Prins, Gilanni Bos, Xander de Wilde.
Op de valreep pakten de eerstejaars D-pupillen nog een punt tegen stadgenoot GVAV Rapiditas. Dat gebeurde in een tumultueuze slotfase. De arbiter had aanvankelijk te vroeg afgefloten waarna de wedstrijd, ook met dank aan de medewerking van de trainer van GVAV, weer werd hervat. Jay Kuiper werd vrijgespeeld en scoorde de bevrijdende gelijkmaker. Daarvoor was de FC de bovenliggende partij maar had het te maken met een stugge tegenstander die weinig weggaf. Voor rust waren er wat kansjes voor Jayden Plassaer en Thom van Bergen. De tegenstander kwam eenmaal voor het doel van Roy Mos en scoorde met een kopbal uit een corner. In het tweede half uur raakte Gilanni Bos de paal en zag Romano Huizinga een kopbal gekeerd dankzij een prima reflex van de goalie. De gasten bleven af en toe ook voor dreiging zorgen. Zo raakte een vrije trap de dwarsligger. In de slotfase kwam het dus alsnog tot een puntendeling.
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C1 10-0 HOOGEZAND C1
1-0 Bart Kooistra (10.), 2-0 Feike Zijlstra (12.), 3-0 Sil Bos (18.), 4-0 Sil Bos (21.), 5-0 Jorn Jongsma (52.), 6-0 Sil Bos (59.), 7-0 Sil Bos (63.), 8-0 Milan de Koe (64.), 9-0 Sil Bos (67.), 10-0 Sil Bos (69.)
opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Martijn Ferwerda (36.Willem de Boer), Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong (58.Maurice Lap), Jens van der Heide, Kevin de Vries, Koen Kribben (36.Quinten Lamsma), Jhondly van der Meer (51.Youri Sletering), Bart Kooistra (10.Jorn Jongsma), Feike Zijlstra.
AFC D1 1-3 SC CAMBUUR D1
1-0 (5.), 1-1 Martijn de Rooij (16.), 1-2 Xanthi Dijkstra (19.), 1-3 Floris Smand (33.)
opstelling SCC D1 David Huistra, Bjarn Zorgdrager, Max Faber, Floris Smand, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Xanthi Dijkstra, Matthias Nartey, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Milo Postma, Bas Verbree, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Niels ten Veen, Gregory Daraji, Steyn Potma.