C-junioren bereiken de laatste vier in het bekertoernooi.

In de landelijke Jeugdcup voor C-junioren heeft FC Groningen C1 de halvefinales bereikt.

FC GRONINGEN C1 2-1 AZ C1
0-1 (35.), 1-1 Daniel van Kaam (37.), 2-1 Luka Prljic (70.)

opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Luka Prljic, Rick Boyer, Mees Gootjes (62.Ashraf Hezam), Nick Kleen (68.Max de Jong), Werner Bouma (50.Mark te Velde), Daniel van Kaam, Wilko van der Kooi, Sammy Crowther.
“De bekerwedstrijden zijn anders,” zei presentator Heinze Bakker op 19 november 1988 voor de samenvatting van VVV v FC Groningen in NOS Studio Sport. Het werd een legendarische bekerwedstrijd. De Trots van het Noorden zou die wedstrijd na verlenging met 3-4 winnen. Dat na een 3-0 achterstand en dat na een memorabel doelpunt van spits Hennie Meijer, hij kapte vijf tegenstanders uit, in de verlenging. En ja, in dat seizoen werd voor de eerste maal in de historie van de club de bekerfinale bereikt.
Waarom dit verhaaltje vooraf? Omdat bekerwedstrijden inderdaad anders zijn. In de competitie won AZ C1 op Corpus den Hoorn met maar liefst 7-1 van de Groningers. Trainer Hugo Alves Velame vertelde zijn spelers vooraf het volgende: “Dit is een wedstrijd die op zichzelf staat en die je moet spelen als een finale.” FC Groningen C1 begon prima aan deze kwartfinale en kreeg in de eerste twintig minuten een vijftal goede mogelijkheden. “We speelden goed en hadden de wedstrijd onder controle,” aldus Hugo Alves Velame.
De Alkmaarse ploeg kreeg vervolgens een strafschop toegekend na een overtreding in de zestien. Doelman Mats Roorda stopte de strafschop maar moest in de slotminuut van de eerste helft alsnog toezien hoe AZ de leiding nam. Dit gebeurde na balverlies van de FC op de middenlijn. Na de hervatting kon Corpus echter snel juichen. Daniel van Kaam schoot na een versnelling beheerst de gelijkmaker binnen. “Daarna kregen we moeite met de druk van AZ. We gingen daardoor meer de lange bal hanteren,” zei Hugo.
Iedereen was zich al langzaam aan het voorbereiden op de strafschoppenserie toen FC Groningen alsnog toesloeg. Uit een hoekschop van Wilko van der Kooi schoot Luka Prljic de tweedejaars C-junioren naar de halvefinales. Hugo Alves Velame: “Complimenten voor de ploeg. Ze hebben vandaag geknokt en gevochten.” Twee teams van RVO FC Groningen/Cambuur zijn nu nog actief in het bekertoernooi. Naast C1 is dat ook de D2. Zij spelen in mei de halvefinale tegen Flevo Boys D1.