Businessclubvoorzitter Tim Teisman stopt en gaat buitenlands avontuur aan

1 juli 2022

Tim Teisman neemt vanaf vandaag (1 juli 2022) afscheid als bestuursvoorzitter van de FC Groningen Businessclub. De ondernemer vertrekt voor een jaar naar Curaçao en legt daardoor noodgedwongen de voorzittershamer neer. In deze ‘vijf vragen aan de vertrekkend voorzitter’ kijkt Teisman terug op zijn periode als aanvoerder van het businessclubbestuur. Het bestuur is met de voetbalclub in beraad over de opvolging van Teisman. 

1.Tim, je hebt onlangs aangegeven per 1 juli te stoppen als voorzitter van de FC Groningen Businessclub. Waarom geef je het stokje door?
"Ik heb eind vorig jaar mijn beide bedrijven verkocht en er altijd van gedroomd dan op een berg in Thailand te gaan wonen als dit mogelijk zou zijn. In april was ik met Miranda en mijn (bonus) dochter Zoë op Curaçao (waar ik ooit voor het eerst was op een businessclubtrip van de FC) voor een bruiloft van een goede vriend. Het was daar waar Miranda voorstelde een jaar op Curaçao te gaan wonen. We gaan ondervinden of elke dag zon en hitte, ver weg van alle vrienden en familie én de FC leuk is. Want we zijn als bestuur in samenwerking met de commerciële afdeling van de FC nog lang niet klaar."

2.Wat hebben jij en het bestuur de afgelopen jaren volgens jou bijgedragen aan de businessclub van nu?
"Vanuit een zeer open prettige samenwerking allereerst de Covid ‘overleefd’! Geen gezellige wedstrijden, amper evenementen en als ze al er waren veelal online naar nu weer met elkaar verbindend tot het groeiende grootste zakelijk platform in Groningen. Inmiddels hebben we een nieuwe businessclub voor jonge talenten, de Talent Group Groningen. Deze heeft nu al 100 leden en groeit maar door. Daarnaast zijn we druk met herstructurering van onze businessclub om nog dichter en met nog verbindingen bij onze sponsors te staan."  

3.Waarin kan de businessclub volgens jou de komende jaren nog verbeteren? 
"Door nog meer ons aanbod af te stemmen op onze sponsoren zodat ze nog meer zaken via ons platform kunnen doen en tegelijkertijd nog minder sponsoren verliezen. Op die manier hoeft niemand - ongeacht het resultaat van de wedstrijd - ons mooie stadion teleurgesteld verlaten. Tegelijkertijd willen we vooral ook voor iedereen gezelligheid en vermaak buiten het voetbal om."

4.Wat hebben de bestuursfuncties bij de FC jou als mens gebracht?
"Het voorzitterschap vind ik allereerst een eer. Iets van ‘kleine jongens worden groot’. Vond het super interessant zo dicht op het vuur te zitten en samen te werken aan een nog betere businessclub.  In totaal zat ik denk 7 jaar in het bestuur en was ik 3 jaar voorzitter. In deze jaren ging mijn eigen persoonlijke groei hand in hand met de groei van mijn beide bedrijven. De FC heeft hier zeker een rol in gespeeld. Simultaan groeien zal ik maar zeggen. Deze groei geeft mij nu de gelegenheid en de mogelijkheid een jaar op Curaçao te gaan wonen met mijn gezin. Dankbaar dus."

5.Heb je nog een boodschap voor alle aangesloten FC Groningen businessclubleden?
"Mijn al oude stokpaardje is en deze (en geldt denk ik voor velen van ons): Als je doel is zaken doen via de businessclub van de FC, dan zal je er actief in moeten stappen. ‘Blijf niet hangen bij de mensen die je kent’ maar kom naar de wedstrijden en de evenementen en stel jezelf voor. Of vraag de mensen van het bestuur of je contactpersoon van Commercie wie je wilt ontmoeten. Verbinden doen we graag."

"Voor het overige deel: geniet van wat er is (en dat is best veel, zeker als je het allemaal optelt) en heb je goede ideeën deel ze dan met ons zodat we als businessclub van de FC blijven meebewegen met de wensen en ambities van onze sponsoren. At last en zeker niet at least gun ik iedereen heel veel aanvallende wedstrijden met maximale inzet van onze eerste selectie onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth!" 

20210112PRESENTATIEPLAN037

Laatste nieuws