string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Burnet: ‘Hier heb ik lang op gewacht’.

Woensdag 07 mei 2014 om 22:10

Het was zijn eerste doelpunt in Euroborg en direct een heel belangrijke. Verdediger Lorenzo Burnet schoot FC Groningen in de slotfase van de play-offwedstrijd tegen Vitesse naar een 1-0 overwinning. De kleine verdediger sprak na afloop van een geweldig moment.

Lange tijd leek het treffen tussen FC Groningen en Vitesse op 0-0 te blijven steken, totdat Lorenzo Burnet besloot in het strafschopgebied van de tegenstander op te duiken. “Ik had al een paar keer ingegooid en dacht nu loop ik ook maar eens door. Ik kreeg de bal ineens voor mijn voeten, wilde eigenlijk met rechts schieten, maar besloot het toch met mijn sterkere linkerbeen te proberen. Ik schoot maar en de bal ging er in de korte hoek in.”
Heerlijk gevoel
Het was de derde goal voor Burnet in Groningse dienst en de eerste in eigen stadion. “Eindelijk heb ik in een thuiswedstrijd een keer gescoord, ik heb hier lang op gewacht. Het was een geweldig moment en geeft een heerlijk gevoel. Wat er daarna precies in me opkwam weet ik niet eens meer, maar ik sloeg volgens mij een paar keer op mijn borst.”
Burnet keek met een schuin oog al naar de tweede wedstrijd komende zaterdag in Arnhem. “We weten dat ze zaterdag zullen komen en dan komen wij met onze snelle aanvallers in onze kracht. We moeten compact blijven verdedigen en dezelfde strijdlust en mentaliteit tonen als vandaag. We gaan honderd procent geven.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard