string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Burnet: ‘Ben er dit jaar vroeg bij’.

Zaterdag 31 oktober 2015 om 22:05

Door twee doelpunten in de eerste helft won FC Groningen zaterdagavond met 2-0 van PEC Zwolle. Lorenzo Burnet maakte het tweede Groningse doelpunt en was blij met de treffer. Etiënne Reijnen zag dat het team niet de beste wedstrijd speelde, maar wel drie punten mocht bijschrijven.

Lorenzo Burnet is bezig aan zijn vijfde voetbaljaargang in Groningse dienst en maakte in de eerdere vier seizoenen telkens één doelpunt per seizoen. De vraag of de back tegen PEC Zwolle zijn jaarlijkse goal had gemaakt, deed hem glimlachen. “Ik ben er dit jaar vroeg bij en wil graag wel meer scoren, dus hoop dat er meer doelpunten zullen volgen,” lacht de back. “Ik scoor niet zo vaak, dus zulke dingen blijven me wel bij.”
Enige optie
De verdediger kon zijn doelpunt dan ook nog goed voor de geest halen. “Ik kreeg de bal van Kasper Larsen en besloot naar binnen te gaan. Toen zag ik Jesper Drost vrijstaan, speelde in en liep door. Jesper gaf de bal goed mee en toen de keeper kwam, was de verre hoek de enige optie.”
Burnet beaamde dat FC Groningen niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde, maar benadrukte het belang van de drie punten waardoor de Trots van het Noorden aansluiting vond met de subtop in de Eredivisie. “Het was wat slordig en wanneer we een extra goal maken, is het toch wat relaxter. PEC Zwolle is een heel moeilijke tegenstander, maar hoewel het spel vandaag wat minder was, waren de drie punten het belangrijkste. Daar ging het vandaag om.”
Geen Barcelona
Diezelfde mening deelde ook collega-verdediger Etiënne Reijnen. “Het was vandaag zeker geen FC Barcelona met tiki-taka voetbal, maar na een zware week is het heel lekker om met 2-0 te winnen. Een goede overwinning tegen een goede ploeg geeft ons een goed gevoel. We pakken vandaag drie punten op een directe concurrent en houden de nul. Natuurlijk ben ik ook gecharmeerd van goed voetbal en dat willen we graag spelen, maar deze winst is gewoon een goed resultaat.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard