Buiten Euroborg: Texeira ‘on fire’ in Amerika.

Maandag 29 september 2014 om 12:23

FC Groningen won dit weekend door een rake strafschop van Michael de Leeuw van Willem II. ‘Buiten Euroborg’ zorgden verschillende oud-aanvallers van FC Groningen voor het nodige spektakel.

Het speelweekend voor deze editie van ‘Buiten Euroborg’ begon al op donderdag toen FC Dallas in de Major League Soccer, het hoogste niveau in Amerika, met 3-1 won van de Seattle Sounders. David Texeira was met twee doelpunten zeer belangrijk voor zijn ploeg.
De Uruguayaanse spits stond voor het eerst sinds begin mei weer eens in de basisopstelling van de ploeg uit Texas en bekroonde het vertrouwen van zijn trainer direct. Met een bekeken schot met rechts en een goede inzet met links verschalkte hij de keeper tot twee keer toe en nam Texeira zijn team bij de hand. De doelpunten, zijn eerste sinds april van dit jaar, werden uitbundig met het thuispubliek gevierd. Vanzelfsprekend waren de fans zeer content met de spits die de bijnaam ‘Big Tex’ heeft meegekregen. Door de winst houdt FC Dallas zicht op de Amerikaanse play-offs.
Een andere oud-spits van FC Groningen liet afgelopen weekend ook weer van zich spreken. Waar Rogier Krohne vorige week slechts één minuut nodig had om als invaller te scoren, deed hij er nu drie minuten over. De aanvaller kwam voor zijn ploeg Preußen Münster na 82 minuten in het veld in de wedstrijd tegen Hallescher FC bij een 0-0 tussenstand.
Krohne wist in de 85ste minuut het net te vinden en verdubbelde de score in blessuretijd waardoor Münster met 2-0 won in de derde liga. VfB Stuttgart won in de Duitse Bundesliga voor het eerst deze competitie een wedstrijd. Hannover 96 werd thuis met 1-0 verslagen. Filip Kostic speelde de gehele tweede helft en kwam daarmee in iedere competitiewedstrijd van Stuttgart als invaller in actie. De Serviër kreeg in de blessuretijd een gele kaart, zijn derde van het seizoen.
Binnen de landsgrenzen was Stef Nijland voor PEC Zwolle weer eens succesvol. De aanvaller werd door trainer Ron Jans als invaller in het veld gebracht en zorgde in de slotfase voor de 3-2 voorsprong voor de Zwollenaren. Uiteindelijk werd het in blessuretijd nog 4-2 voor de ploeg waar ook oud-Groninger Joost Broerse speelt.
Nog een transfernieuwtje om af te sluiten. Keeper Luciano da Silva heeft overschrijving aangevraagd naar het Braziliaanse Tombense CF. De doelman stopte begin dit kalenderjaar met voetballen in Groningen na een vervelende knieblessure. Luciano begon zijn carrière bij de club die uitkomt in de Braziliaanse Serie D.