string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: ‘Tadic en Chery beslissend, goals Berg en Robben.

Maandag 31 augustus 2015 om 10:58

Het lukte FC Groningen niet om afgelopen zaterdag punten mee te nemen uit Utrecht. Dat ging diverse voormalig FC’ers ‘Buiten Euroborg’ op de Europese velden beter af. Dusan Tadic en Tjaronn Chery waren beslissend voor hun club terwijl ook Marcus Berg, Arjen Robben en Género Zeefuik scoorden.

Southampton heeft in de Premier League de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van manager Ronald Koeman won thuis met 3-0 van het gepromoveerde Norwich City. Dusan Tadic eiste in het Saint Mary’s Stadium een hoofdrol op door twee van de drie goals te maken.
Basisplaats
Tadic begon het seizoen als basisspeler, maar moest het in de Europese duels met het Deense Midtjylland doen met een plaats op de bank. Ook vorige week tegen Watford moest de Serviër plaatsnemen op de bank en kwam hij niet in het veld. Tegen Norwich was er voor de flankspeler wel weer een basisplaats ingeruimd en Tadic beschaamde het vertrouwen van Koeman allerminst.
De voormalig FC’er maakte na ruim een uur spelen zijn eerste doelpunt van dit Premier Leagueseizoen door een voorzet van de rechterkant hard in de kruising te schieten. Drie minuten later was het weer raak voor Tadic nadat hij alert reageerde en een rebound van dichtbij kon binnenschieten. Door de overwinning heeft Southampton nu vijf punten verzameld uit de eerste vier duels.
Enige goal
Tjaronn Chery opende vorige week zijn account bij Queens Park Rangers door twee keer te scoren in de thuiswedstrijd tegen Rotherham. De middenvelder was afgelopen weekend wederom belangrijk, ditmaal door in de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town de enige treffer van de middag te maken.
Chery anticipeerde in de slotfase van de wedstrijd goed op een doorgeschoten bal in het strafschopgebied en kon met zijn sterke linker de bal achter doelman Murphy krijgen. Het derde doelpunt voor Chery van dit seizoen was goed voor drie punten en daardoor steeg QPR naar een vierde plaats in de Engelse Championship. In de eerste vijf wedstrijden behaalden de Londenaren tien punten. 
Eerste competitiedoelpunt
Marcus Berg pakte met het Griekse Panathinaikos de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De ploeg van de Zweedse spits won in Athene met 4-0 van Kalloni en gaat met zes punten uit de eerste twee wedstrijden aan de leiding in de Super League. Berg maakte na een half uur spelen zijn eerste competitietreffer van het seizoen. De Zweed scoorde ook afgelopen donderdag al in de play-offs van de UEFA Europa League, maar zijn doelpunt was niet genoeg om de groepsfase te bereiken. FK Qabala uit Azerbaijan bleek te sterk voor de Grieken.
Ook Arjen Robben maakte voor Bayern München zijn eerste treffer van het seizoen in de Duitse Bundesliga. De nieuwe aanvoerder van Oranje was koelbloedig vanaf de penaltystip en bracht met zijn rake strafschop de eindstand in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen op 3-0. Bayern heeft net als Borussia Dortmund nog geen puntverlies geleden en gaat met negen punten uit drie duels gedeeld aan kop.
Zeefuik
Voor Género Zeefuik was het afgelopen weekend alweer zijn tweede treffer in dienst van het Turkse Balikesirspor. De aanvaller scoorde vorige week in de beginfase van de wedstrijd, maar moest zich na ruim een half uur spelen laten vervangen.
Desalniettemin stond Zeefuik in de thuiswedstrijd tegen Karabükspor gewoon in de basis en maakte hij in de tweede helft de openingstreffer. Zeefuik werd een kwartier voor tijd gewisseld en zag vanaf de bank dat zijn team in blessure tijd de score verdubbelde, 2-0. Na twee gelijke spelen was het de eerste overwinning voor Balikesirspor dat met vijf punten uit drie duels op een zevende plaats staat in de Turke 1 Lig.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard