Buiten Euroborg: ‘Suk, Kostic, Chery en Zeefuik van grote waarde’.

Maandag 14 maart 2016 om 14:47

Het lukte FC Groningen zaterdagavond niet om een positief resultaat mee te nemen uit Rotterdam. Excelsior was met 2-1 te sterk voor de FC. ‘Buiten Euroborg’ waren verschillende FC’ers belangrijk met assists en goals.

Hyun Jun Suk zag zaterdagavond vanaf de bank dat FC Porto het moeilijk had tegen laagvlieger União Madeira. De topclub uit Portugal kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar zag de tegenstander na ruim een uur spelen binnen vijf minuten langszij komen. En dus kwam Suk in het thuisduel van de bank om iets te forceren. Suk bewees dat een aanvaller niet altijd hoeft te scoren om belangrijk te zijn.
Kaats
De Zuid-Koreaan viel een kwartier voor tijd in voor middenvelder Neves en Suk was niet voor het eerst bij FC Porto van grote waarde. De spits kwam vlak voor tijd goed voor zijn verdediger in een aanvalsopzet van voormalig FC Twente-speler Jesus Corona en stelde zijn ploeggenoot via een perfecte kaats in positie het winnende doelpunt te maken, 3-2. Door de winst blijft Porto op de derde plaats staan in de Primeira Liga met 58 punten. Het gat met koploper Sporting Lissabon is 4 punten.
Halve assist
Filip Kostic maakte zaterdagmiddag een doelpunt voor VfB Stuttgart in de uitwedstrijd tegen FC Ingolstadt 04. De Serviër zag dat zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam, maar zorgde enkele minuten later eigenhandig voor de gelijkmaker. In een counter had de linkerspits twee ploeggenoten naast zich lopen, maar schoof hij zelf de bal beheerst onder de keeper door. Sinds de nieuwe trainer Jürgen Krammy aan het roer staat bij Stuttgart is Kostic in 12 wedstrijden al bij 9 treffers betrokken geweest (vier goals en vijf assists).
Daar heeft de Serviër nog een soort ‘halve assist’ aan toegevoegd, ware het niet dat dit in Duitsland niet zo wordt gerekend. De voormalig aanvaller werd in de slotfase van het duel onreglementair ten val gebracht in het strafschopgebied waardoor VfB een penalty kreeg. Ploeggenoot Didavi verzilverde de strafschop waardoor Stuttgart de 3-3 maakte en uiteindelijk met een punt naar huis ging.
Heroverd
Tjaronn Chery heeft zijn basisplaats bij het Engels Queens Park Rangers weer helemaal heroverd. De aanvallende middenvelder werd lange tijd door coach Jimmy Floyd Hasselbaink op de bank gehouden, maar mocht de afgelopen vier wedstrijden aan de aftrap verschijnen. Chery maakte drie treffers in die vier duels.
De Essent Speler van het Jaar van vorig seizoen deed een paar weken geleden voormalig ploeggenoot Maikel Kieftenbeld van Birmingham City de das om met een goal, scoorde midweeks met een prachtige volley in de gewonnen wedstrijd tegen Derby County en jubelde afgelopen weekend weer. Thuis werd met 3-0 van Brentford gewonnen. Chery zorgde twintig minuten voor tijd voor een veilige 3-0 en had eerder in de tweede helft al een goal voorbereid. Vijf minuten na zijn treffer, de achtste van dit seizoen, werd Chery onder luid applaus naar de kant gehaald. QPR staat 11e  in het Championship met 50 punten uit 37 wedstrijden.
Strafschop
Genéro Zeefuik bracht via een benutte strafschop zijn Turke ploeg Balikesirspor de drie punten in de thuiswedstrijd tegen Denizlispor. De spits bleef na ruim een uur spelen zeer koel en schoot de bal beheerst vanaf elf meter achter de doelman. Zeefuik staat op negen treffers in de Turkse Lig 1 en door de winst houdt Balikesirspor uitzicht op een play-offplaats voor promotie naar de hoogste divisie. De nummers 3 tot en met 6 spelen aan het einde van het seizoen play-offs. Balikesirspor staat op dit moment zesde.