string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: ‘Suárez scoort in finale Champions League; pakt treble’.

Maandag 08 juni 2015 om 10:20

In Euroborg wordt al een tijdje niet meer gevoetbald. Hardwerkende groundsmen prepareren het veld voor het aankomende seizoen. ‘Buiten Euroborg’ werd nog wel gespeeld en was er afgelopen zaterdag een hoofdrol weggelegd voor oud-FC’er Luis Suárez in de finale van de Champions League. Ook rolde de bal nog in Scandinavië en maakte een voormalig FC’er zijn debuut als international.

Ronald Koeman besliste namens FC Barcelona in 1992 de finale van de Champions League, Arjen Robben deed hetzelfde namens FC Bayern München in 2013 en afgelopen zaterdag was het de beurt aan Luis Suárez. Met zijn doelpunt (2-1) was de aanvaller uiterst belangrijk in de door FC Barcelona met 3-1 gewonnen finale tegen Juventus. Daarmee was de Uruguayaan de derde voormalige FC’er die scoorde in de eindstrijd van het belangrijkste Europese toernooi.
Europees succes
FC Groningen pikte de spits in 2006 op vanuit zijn vaderland en zo zette Suárez zijn eerste stappen naar Europees succes in Euroborg. De Uruguayaan groeide bij het Engelse Liverpool uit tot aanvaller van wereldformaat, maar won met die club weinig zilverwerk. In zijn eerste jaar in Spanje maakte Suárez het meer dan goed, met de winst van de Champions League en daarmee de treble, als kroon op het werk.
Suárez werkte hard in de finale, was aanspeelbaar in de combinatie en creëerde een aantal kansen voor zichzelf. Veel geluk met de afwerking had hij voor de 68ste minuut nog niet, tot het moment dat Leonel Messi het op de heupen kreeg. De Argentijn zette een actie in, schoot en toen de bal via de rebound terug kwam in het veld was Suárez er als de kippen bij om de bal in te schieten. Het betekende de 2-1 en zijn 25ste treffer van dit seizoen. Collega spits Neymar bepaalde een seconde voor tijd de eindstand op 3-1. 
Sparv
Waar alle ogen dit weekend waren gericht op de CL-finale in Berlijn, werd er in Denemarken nog gespeeld voor de competitie. FC Midtjylland was al kampioen en kreeg zondag na de thuiswinst tegen SønderjyskE (2-1) de bijbehorende prijs uitgereikt. Tim Sparv speelde de gehele wedstrijd en werd na afloop door de club gekroond tot Speler van het Jaar.
Morten Nordstrand was zaterdagmiddag trefzeker voor zijn club AGF Aarhus, dat uitkomt op het tweede niveau in Denemarken. Nordstrand, in het seizoen 2009/2010 door FC Groningen gehuurd, maakte de eerste treffer in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen AB Kopenhagen. Daarmee gaf de Deen zichzelf een vervroegd verjaardagscadeau, vandaag mag hij namelijk 32 kaarsjes uitblazen.
Debuut
Naast het clubvoetbal werden er verschillende oefeninterlands gespeeld. Hoewel Tjaronn Chery wel bij de wedstrijdselectie zat tegen de Verenigde Staten, bleef zijn debuut voor Oranje uit. Filip Kostic maakte wel voor het eerst in zijn carrière zijn opwachting voor het elftal van Servië. De vleugelspeler, die een sterk einde van het seizoen kende bij VfB Stuttgart, stond in de basisopstelling tegen Azerbeidzjan.
Kostic werd in maart voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg, maar bleef in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal 90 minuten op de bank. Afgelopen zondag mocht hij zijn debuut maken en speelde bijna een uur tegen Azerbeidzjan. Kostic was vlak voor zijn wissel met een assist belangrijk bij de 2-1. Uiteindelijk won Servië de wedstrijd met 4-1.
De rubriek ‘Buiten Euroborg’ gaat met zomerstop en komt medio augustus bij de start van het nieuwe seizoen terug op deze website.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard