string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: ‘Suárez beslissend in El Clasico, Suk van grote waarde’.

Maandag 23 november 2015 om 13:15

FC Groningen pakte zaterdagavond voor het eerst in dit seizoen de volle winst in een uitwedstrijd. De Trots van het Noorden was in Doetinchem met 2-1 te sterk voor De Graafschap. ‘Buiten Euroborg’ besliste een voormalig FC’er één van de grootste voetbalwedstrijden ter wereld en was Suk Hyun-Jun van grote waarde in Portugal.

Luis Suárez debuteerde vorig jaar voor zijn club FC Barcelona tijdens El Clasico, de wedstrijd tegen Real Madrid. De Uruguayaan was destijds belangrijk met een assist, maar dit seizoen was zijn aandeel tijdens één van de grootste wedstrijden ter wereld nog veel groter.
Suárez
De voormalig FC’er stond uiteraard in de basisopstelling bij de kampioen van Spanje en zag dat zijn ploeg in de Spaanse hoofdstad duidelijk de baas was ten opzichte van Real Madrid. FC Barcelona won met liefst 4-0 van de aartsrivaal en Suárez had met twee doelpunten een grote rol in de wedstrijd.
Beide goals van de Uruguayaan waren van absolute schoonheid. Suárez maakte de eerste treffer al na elf minuten en rondde een schitterde aanval over 24 schijven af, met de buitenkant van zijn rechtervoet. Een kwartier voor tijd tekende de spits voor het slotakkoord, met een prachtig wippertje over de uitkomende doelman. Door de winst vergrootte koploper Barcelona het verschil met Real tot zes punten. De Catelanen verzamelden 30 punten uit twaalf duels.
Suk Hyun-Jun werkt dit seizoen aan zijn heldenstatus bij het Portugese Vitoria. De Zuid-Koreaan maakte dit seizoen al vijf competitiedoelpunten in tien wedstrijden en schoot zijn ploeg zondagavond tegen Casa Pia Atletico naar de volgende ronde van het nationale bekertoernooi. Suk maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.
Uitdoelpunt
David Texeira gaf FC Dallas nog hoop in de Amerikaanse play-offs. De ploeg van Texeira verloor de eerste wedstrijd – op vreemde bodem – in de halve finales van de play-offs met 3-1 van de Portland Timbers, maar de spits maakte na een uur spelen een belangrijk uitdoelpunt (2-1) waardoor de return in Dallas nog spannend is.
De Uruguayaan verzilverde een voorzet vanaf de rechterkant met een goede stift bij de eerste paal. Texeira staat de laatste weken steevast in de basis en werd in het laatste deel van de wedstrijd naar de kant gehaald. Aankomende zondag staat in het Toyota Stadium in Dallas de return op het programma.
Engeland
De voormalig FC’ers in Engeland konden terugkijken op een minder goed weekend. Zowel Southampton met Virgil van Dijk en Dusan Tadic in de basis als Aston Villa, met Leandro Bacuna op de bank, gingen onderuit in de Premier League. Een niveau lager in het Championship zat Tjaronn Chery niet bij de selectie van Queens Park Rangers voor de uitwedstrijd tegen Middlesbrough (1-0 verlies.).
QPR wisselde enkele weken geleden van manager en dat lijkt tot op heden niet in het voordeel van de voormalig FC-middenvelder. Chery was tijdens het vorige duel van zijn club nog invaller, maar moest vrijdag meedoen met de onder-21 ploeg van de Londenaren en behoorde daardoor niet tot de wedstrijdselectie van het eerste.
Maikel Kieftenbeld zat bij Birmingham City voor de derde achtereenvolgende wedstrijd op de bank en werd deze keer niet ingebracht. De middenvelder speelde dit seizoen vijftien van de zeventien wedstrijden mee en stond daarvan veertien keer in de basis, maar is zijn plaats in het basiselftal voorlopig kwijt. Danny Holla was bij Brighton and Hove Albion een niet-gebruikte wisselspeler en Darryl Lachman wacht bij Sheffield Wednesday nog op zijn debuut. 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard