string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: Spannende weken voor Kostic, Powel kampioen.

Maandag 11 mei 2015 om 12:28

FC Groningen speelde afgelopen zondag de laatste wedstrijd van het seizoen in Euroborg. De Trots van het Noorden schreef dit jaar geschiedenis met het winnen van de KNVB beker en ontvangt volgend seizoen minimaal drie verschillende Europese tegenstanders in eigen stadion. ‘Buiten Euroborg’ kwamen verschillende voormalig FC’ers in actie in binnen- en buitenland.

Filip Kostic vertrok vlak voor het begin van dit Eredivisieseizoen naar VfB Stuttgart. De Serviër begon het seizoen veelvuldig met invalbeurten, maar heeft inmiddels een basisplaats veroverd bij de club uit de Duitse Bundesliga. VfB Stuttgart is verwikkeld in een pittige strijd om degradatie te voorkomen en deed afgelopen weekend goede zaken. Kostic had een hoofdrol in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Mainz 05.
In eigen hand
De flankspeler scoorde vorige week zijn eerste doelpunt in de Bundesliga, maar zag dat zijn ploeg in de slotfase alsnog onderuit ging tegen Schalke 04. Afgelopen zaterdag wisten de Zuid-Duitsers wel te winnen en weer was Kostic trefzeker. De ex-FC’er tekende twaalf minuten voor tijd voor de bevrijdende 2-0 tegen Mainz 05.
Kostic, dit seizoen al goed voor meerdere assists, reageerde alert op een afgeketste voorzet vanaf de rechterkant en schoot ter hoogte van de penaltystip de bal hard en hoog in het doel. VfB Stuttgart staat ondanks de winst nog wel altijd op de achttiende en laatste plaats in de Bundesliga, maar het gat met de veilige vijftiende plaats is slechts één punt.
De Bundesliga telt nog twee speelrondes. Stuttgart krijgt volgende week HSV op bezoek, dat op een veertiende stek staat met twee punten voorsprong op de ploeg van Kostic. Een week later wordt de competitie afgesloten met de uitwedstrijd tegen Paderborn, dat één punt meer heeft en voorlaatste staat. Daarmee heeft Stuttgart alles nog in eigen hand.
Cyprus
Andraz Kirm won afgelopen zaterdag op Cyprus thuis met Omonia Nicosia van Anorthosis. De Sloveen stond in de basisopstelling, speelde de gehele wedstrijd en zette ongeveer tien minuten voor rust de 2-1 op het scorebord. Kirms vierde treffer van het seizoen was direct goed voor drie punten, want het betekende tevens de eindstand van de wedstrijd. Gonzalo Garcia zat negentig minuten op de bank bij Anorthosis. De Spanjaard maakte vorige week na ruim tweeëneenhalve maand afwezigheid zijn rentree voor de Cyprioten.
Denemarken
FC Midtjylland kreeg in Denemarken een koekje van eigen deeg. De ploeg van Petter Andersson en Tim Sparv is dit seizoen ijzersterk in standaardsituaties, maar moest tegen Odense drie keer een doelpunt uit een standaardsituatie toestaan waardoor het met 3-1 verloor. Sparv en Andersson stonden in de basisopstelling bij de Deense koploper, maar werden beide voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald. Andersson moest zich al in de eerste helft laten vervangen vanwege knieklachten, Sparv werd in de slotfase gewisseld.
De voorsprong van Midtjylland op naaste belager FC Kopenhagen is nog altijd twaalf punten, waarbij Kopenhagen vanavond (maandag – red.) het gat kan verkleinen naar negen punten. Volgende week komen beide clubs elkaar tegen in een onderling duel. De Deense Superliga kent nog vijf speelrondes.
Kampioen Topklasse
Waar normaal gesproken vooral wordt gekeken naar de prestaties in het professionele voetbal, maken we deze keer een uitzondering. Kozakken Boys behaalde zaterdag de titel in de Topklasse. De ploeg uit Werkendam ging zelf onderuit bij Barendrecht, maar zag dat de nummer 2, Spakenburg, verloor bij GVVV uit Veenendaal.
Voormalig FC’er Danny Buijs is trainer bij Kozakken Boys en Berry Powel is spits bij de Werkendammers. Powel viel afgelopen zaterdag na rust in en was dit seizoen goed voor liefst zeventien treffers. Het is de eerste titel van Kozakken Boys in de Topklasse.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard