Buiten Euroborg: Snelle hattrick Zeefuik, Van Moorsel wint topper.

Maandag 02 maart 2015 om 12:37

FC Groningen verspeelde zondag in de laatste seconde van de wedstrijd de winst tegen ADO Den Haag. ‘Buiten Euroborg’ maakte Género Zeefuik een razendsnelle hattrick in Schotland, was Luis Suárez deze week belangrijk voor FC Barcelona en beleefde Suk Hyun-Jun een bizar voetbalweekend.

Heart of Midlothian won in Schotland met maar liefst 10-0 van laagvlieger Cowdenbeath. Género Zeefuik was voor de koploper van de Championship goud waard met drie doelpunten in een tijdsbestek van slechts drie minuten. Daarmee maakte de huurling van FC Groningen de snelste hattrick uit de geschiedenis van de club.
Linkerhoek
Zeefuik bracht de stand tussen de 26ste en 29ste minuut hoogstpersoonlijk van 0-0 naar 3-0, in het voordeel van de thuisclub. De spits scoorde zijn eerste goal vanuit een strafschop, die hij binnenkant paal in de linkerhoek schoot. Het tweede doelpunt was een afstandsschot waarbij de bal van ongeveer twintig meter laag in de linkerhoek belandde en de hattrick werd volbracht door wederom een strafschop, die alweer links van de doelman werd ingeschoten.
Een derde strafschop, gegeven door scheidsrechter Bobby Madden, liet Zeefuik over aan een ploeggenoot en na ongeveer een uur spelen ging de aanvaller met een staande ovatie van de ruim 15.000 aanwezige supporters naar de kant. Zeefuik werd aan het einde van de wedstrijd verkozen tot Man of the Match en mocht volgens de traditie in Groot-Brittannië de wedstrijdbal meenemen naar huis.
Goede zaken
Paco van Moorsel – net als Zeefuik door FC Groningen dit seizoen verhuurd – deed goede zaken in de Nederlandse Jupiler League. De middenvelder won met koploper NEC thuis in Nijmegen van naaste belager Roda JC met 3-0. Van Moorsel, dit seizoen lang geblesseerd geweest, kwam als invaller in het veld bij een 1-0 tussenstand. NEC staat door de winst op de Limburgers zeventien punten los op nummer 2 Roda.
Suárez
Luis Suárez lijkt na een lastige start bij FC Barcelona zijn draai te hebben gevonden in Spanje. De aanvaller was afgelopen week in de Champions League tegen het Engelse Manchester City zeer belangrijk met twee doelpunten (2-1 – red.) en scoorde afgelopen weekend in de Primera División ook een goal. De Uruguayaan maakte vlak na rust de 2-0 in de uiteindelijk met 3-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Granada.
Het was de vijfde competitietreffer voor Suárez, die drie van deze goals scoorde in de maand februari. Naast zijn doelpunt was de spits belangrijk met een assist, zijn negende van dit seizoen. FC Barcelona heeft door de winst het gat met koploper Real Madrid verkleind tot slechts twee punten. De wedstrijd tussen de beide giganten – El Clasico – staat over drie weken op het programma.
Mist
Suk Hyun-Jun kwam in Portugal beide dagen van het weekend in actie. De Zuid-Koreaan ging met zijn nieuwe club Vitória Setúbal op bezoek bij Nacional, de club waar hij dit seizoen begon. De wedstrijd op het eiland Madeira stond gepland op zaterdagmiddag, maar werd in de twaalfde minuut vanwege aanhoudende mist gestaakt. Het restant van het duel werd de volgende dag uitgespeeld.
Het bleek een slecht weerzien voor Suk met zijn ex-werkgever, want Vitória verloor uiteindelijk met 3-0 van Nacional. Suk speelde de gehele wedstrijd en kreeg na een uur spelen een gele kaart. Vitória staat met 19 punten uit 23 wedstrijden op een zestiende plaats in de competitie, slechts één punt boven de degradatiestreep.