string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: ‘Robben kampioen, Van Dijk genomineerd’.

Maandag 27 april 2015 om 11:15

FC Groningen speelde in Euroborg met 1-1 gelijk tegen Feyenoord en handhaafde daarmee voorlopig de achtste plaats op de ranglijst. Alle ogen bij de Trots van het Noorden zijn vanaf nu gericht op de bekerfinale van volgende week tegen PEC Zwolle in de Rotterdamse Kuip. ‘Buiten Euroborg’ komen steeds meer competities in de beslissende fase terecht.

Bayern München vierde zondag zonder zelf te spelen het kampioenschap in Duitsland. De Rekordmeister won zaterdagmiddag al met 1-0 van Hertha BSC en zag concurrent VfL Wolfsburg een dag later punten verspelen tegen Borussia Mönchengladbach. Daardoor werd Bayern voor de 25ste keer in de geschiedenis kampioen van Duitsland. Daarnaast doet de ploeg nog volop mee in zowel het Duitse bekertoernooi als de Champions League.
Arjen Robben speelde nog niet mee bij de ploeg van trainer Guardiola. De aanvaller herstelt op dit moment van een blessure en hoewel Robben de laatste weken niet inzetbaar was, heeft de international dit seizoen een heel belangrijk aandeel in het kampioenschap. Robben scoorde in 21 wedstrijden in de Bundesliga liefst zeventien keer.
Filip Kostic zit in een heel ander vaarwater. De Servische buitenspeler stond afgelopen zaterdag bij VfB Stuttgart voor de elfde keer dit seizoen in de basisopstelling. Kostic was tegen SC Freiburg belangrijk met een assist bij de 2-0 en werd bij een 2-1 tussenstand na 77 minuten gewisseld. De voormalig FC’er zag vanaf de bank dat Freiburg in de slotfase nog gelijk maakte, waardoor VfB Stuttgart belangrijke punten verspeelde. Met 27 punten uit dertig duels staat de ploeg van Kostic achttiende en onderaan in de Bundesliga. Het gat naar de veilige vijftiende plaats is slechts twee punten. Er zijn nog vier competitierondes in Duitsland.
Virgil van Dijk is één van de vier genomineerden voor de titel Speler van het Jaar in Schotland. De verdediger van Celtic speelde dit seizoen in alle competities al meer dan vijftig duels en was daarin tienmaal trefzeker. Van Dijk hoort volgende week zondag of hij de prijs heeft gewonnen. De verdediger neemt het op tegen ploeggenoot Stefan Johansen, Adam Rooney van Aberdeen en Greg Stewart van Dundee.
Celtic won afgelopen zondag met 3-0 uit bij Dundee United en gaat ruim aan kop in de Schotse Premier League. Van Dijk scoorde niet, maar een inzet terugkomend vanaf de paal werd door spits Leigh Griffiths gemakkelijk binnen getikt waardoor de ex-FC’er toch zijn aandeel had in de wedstrijd.
Género Zeefuik stond zaterdag in de basisopstelling bij Heart of Midlothian dat uit met 2-1 won bij Cowdenbeath. De spits maakte eerder dit seizoen tegen dezelfde tegenstander binnen een paar minuten een hattrick, maar wist dit weekend niet te scoren. Door de winst van de kampioen uit de Championship komt het puntentotaal nu op negentig te staan. Een competitierecord.
Krisztian Adorjan speelt sinds afgelopen zomer in Italië bij Novara dat uitkomt in de Liga Pro, het derde niveau in het land. De Hongaar kent een zeer ongelukkig seizoen met blessures, maar maakte afgelopen week eindelijk zijn debuut voor de club. Adorjan kwam in de slotfase als invaller in het veld. Afgelopen weekend zat de middenvelder niet bij de selectie.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard