Buiten Euroborg: ‘Pijnlijke misser Bizot, winst voor Kappelhof’.

Maandag 04 april 2016 om 13:03

Een ongelooflijke knal van Rasmus Lindgren bezorgde FC Groningen na zes nederlagen op rij weer eens de volle drie punten. ADO Den Haag werd door een strijdend collectief met 0-1 verslagen. ‘Buiten Euroborg’ kende niet iedere voormalig FC’er een goed weekend.

De Belgische topwedstrijd tussen Racing Genk en Anderlecht liep voor doelman Marco Bizot uit op een persoonlijke verschrikking. De sluitpost kent een zeer sterk seizoen waarin hij gedurende het jaar zijn basisplaats heroverde en zijn team al vaak overeind hield. Afgelopen zondag verloor Genk echter door toedoen van Bizot.
Prooi
Een voorzet vanaf de linkerkant leek na ruim een uur spelen een gemakkelijke prooi voor de goalie, maar hoewel Bizot de bal vast leek te hebben, glipte deze weer uit zijn handen over zijn eigen doellijn. Een pijnlijke misser, waardoor RC Genk uiteindelijk met 1-0 verloor van Anderlecht en de play-offs om het kampioenschap niet goed startte. Op televisiebeelden was te zien dat Anderlecht-keeper Silvio Proto ook baalde van de fout van zijn collega-doelman.
Winst
Johan Kappelhof pakte in Amerika voor het eerst dit seizoen de volle winst bij zijn nieuwe club Chicago Fire. De verdediger begon het seizoen met een nederlaag, speelde daarna twee keer gelijk en won afgelopen zaterdag onder barre omstandigheden de thuiswedstrijd tegen Philadelphia Union met 1-0. Kappelhof stond net als in de eerdere wedstrijden in de Major League Soccer in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd.
Het weer in Chicago maakte het de beide ploegen lastig om er een goede wedstrijd van te maken. Storm, hagel, sneeuw en zonnige periodes wisselden elkaar gedurende negentig minuten voetbal af. Chicago speelde bijna de gehele tweede helft met een man meer door een rode kaart bij de tegenstander en verzilverde de man-meersituatie al binnen enkele minuten door een doelpunt van spits Igboananike in de 51e minuut. Kappelhof speelde een solide wedstrijd en was met diverse ingrepen, tackles en geblokkeerde schoten belangrijk voor zijn ploeg.
Goals
Tjaronn Chery maakte zijn zoveelste wonderschone doelpunt voor het Engelse Queens Park Rangers. De middenvelder speelde op vrijdagavond tegen Middlesbrough en krulde de bal in de slotfase van de wedstrijd van grote afstand in de hoek. De negende treffer van Chery, die niet kon voorkomen dat zijn ploeg uiteindelijk met 3-2 aan het kortste eind trok.
Mitchell Schet knalde zijn Slowaakse club AS Trencin zondagmiddag naar een 2-0 overwinning uit bij Zlate Moravce. De buitenspeler begon voor de twaalfde keer dit seizoen in de basisopstelling en besliste in de 83ste minuut de wedstrijd, met zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. Vier minuten later werd Schet naar de kant gehaald. Trencin staat met 63 punten uit 25 duels bovenaan in de Slowaakse hoogste divisie, 9 punten los van naaste belager Slovan Bratislava.
Hersteld
Thomas Enevoldsen viel twee weken geleden uit met een ogenschijnlijk vervelende enkelblessure, maar de Deen was wonderbaarlijk snel hersteld waardoor hij vrijdag van grote waarde kon zijn voor Aalborg. De voormalig FC’er maakte na 25 minuten spelen het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen FC Nordsjælland. De aanvaller reageerde attent en gleed de voorzet vanaf links ter hoogte van de vijfmeterlijn binnen. Zijn 11e competitiedoelpunt, waarmee Enevoldsen hoog staat genoteerd in de topscorersranking. Aalborg bezet de tweede plek in de Super Liga met 9 punten achterstand op koploper Kopenhagen.