Buiten Euroborg: Magnasco uitgeschakeld, basisplaats Matavz.

Maandag 21 september 2015 om 12:18

FC Groningen pakte zondag drie belangrijke punten in Euroborg tegen AZ. ‘Buiten Euroborg’ werd Stefano Magnasco uitgeschakeld op de Copa Sudamericana, won Tim Matavz bij zijn eerste basisplaats van het seizoen en scoorde Rogier Krohne een doelpunt in Duitsland.

Stift
Augsburg won in eigen huis met 2-0 van Hannover 96 en pakte voor de eerste keer dit seizoen drie punten. Matavz speelde de gehele wedstrijd en kreeg in de tweede helft een grote kans om te scoren. Zijn stift was echter net niet hoog genoeg waardoor de keeper de bal kon beroeren en deze naast het doel stuiterde. Door de winst heeft Augsburg nu 4 punten verzameld uit 5 duels en staat het op een 14e plaats in de Bundesliga.
Rogier Krohne scoorde zaterdagmiddag voor Preußen Münster zijn tweede treffer van het seizoen. De spits kwam ruim twintig minuten voor tijd in het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Köln en liet het aanwezige thuispubliek tien minuten voor het laatste fluitsignaal juichen. De ploeg van Krohne won met 3-1 en staat tweede in de 3e Bundesliga met 18 punten uit 9 duels.
Uitgeschakeld
Stefano Magansco plaatste zich vorig seizoen met het Chileense Universidad Católica net als FC Groningen voor internationaal voetbal. De club uit hoofdstad Santiago speelde in de Copa Sudamericana, maar werd dit weekend uitgeschakeld door het Paraguayaanse Libertad afkomstig uit Asuncion.
De Paraguayanen waren thuis met 1-0 te sterk voor de ploeg van Magnasco en hadden in Chili, eind vorige maand, al met 3-2 gewonnen. Magnasco kwam in eigen huis de volledige wedstrijd in actie, maar zat vrijdagavond negentig minuten op de bank. Door het verlies is het internationale avontuur voor Universidad Católica na vier wedstrijden afgelopen en gaat het niet door naar de achtste finales.

Basis
Marco Bizot mocht in België voor het eerst dit seizoen aan de aftrap verschijnen. De doelman van Genk viel vorige week in de slotfase in doordat zijn collega keeper geblesseerd was geraakt. Vrijdagavond speelde Bizot thuis tegen KV Mechelen en won met 3-1.
Lang leek de keeper op een clean sheet af te stevenen, maar Mechelen kreeg in de absolute slotfase een strafschop die Bizot niet wist te keren. Genk staat zesde in de competitie met 14 punten uit 8 wedstrijden. De laatste vier thuisduels werden allen winnend afgesloten.