string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: Kieftenbeld verslaat Chery, Texeira uiterst koel.

Maandag 19 oktober 2015 om 13:48

FC Groningen won dit weekend in Euroborg van Willem II en is daardoor thuis nog altijd ongeslagen in de competitie. ‘Buiten Euroborg’ ontmoetten oud-ploeggenoten Maikel Kieftenbeld en Tjaronn Chery elkaar in Engeland, scoorde international Virgil van Dijk voor Southampton en was David Texeira matchwinner in Dallas.

Maikel Kieftenbeld en Tjaronn Chery maakten afgelopen zomer beide een transfer naar de Engelse Championship. Kieftenbeld veroverde vanaf het eerste moment een basisplaats bij Birmingham City terwijl Chery datzelfde deed bij het Londense Queens Park Rangers. De voormalig ploeggenoten troffen elkaar afgelopen zaterdag voor de competitie in Birmingham.

Kieftenbeld vs Chery
Kieftenbeld, vorige week nog aandachtig toeschouwer bij de oefenwedstrijd van FC Groningen tegen Sparta Rotterdam, hervatte de competitie uitstekend met een 2-1 overwinning op de ploeg van Chery. Beide spelers stonden in de basisopstelling en speelden de volledige negentig minuten, maar kwamen niet op het scoreformulier te staan.

Birmingham City handhaaft zich door de winst in de top van de Championship op een vierde plaats met 21 punten uit 11 duels. QPR heeft 15 punten verzameld uit 11 wedstrijden en is terug te vinden op de twaalfde positie.

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk maakte zaterdagmiddag zijn tweede doelpunt in dienst van Southampton. De verdediger, die zich vanaf deze week international mag noemen, stond in de thuiswedstrijd tegen Leicester City in de basisopstelling en schoot na 37 minuten van dichtbij de 2-0 binnen. Een inzet van een ploeggenoot kwam tegen de paal en voor de voeten van Van Dijk. Nadat de verdediger de paal nogmaals had geraakt, vloog de bal er in tweede instantie wel in.

De andere voormalig FC’er van Southamton, Dusan Tadic, was met een assist eerder in de wedstrijd al belangrijk geweest bij de 1-0. Ondanks de comfortabele voorsprong wist Southampton niet te winnen en kwam Leicester in de tweede helft langszij, 2-2. De ploeg van manager Ronald Koeman staat achtste met 13 punten uit 9 duels.

Koelbloedig
‘Hij is koeler dan de andere kant van je hoofdkussen’, tweette het officiële twitteraccount van de Major League Soccer over David Texeira. Nadat de spits twee weken geleden al twee keer had gescoord en daardoor de play-offs veiligstelde voor zijn team FC Dallas, maakte hij dit weekend de enige treffer van de wedstrijd uit bij Real Salt Lake.

Texeira liep na ongeveer een uur spelen slim weg bij zijn tegenstander, kreeg de bal perfect in de loop aangespeeld en rondde koelbloedig af met links. Ter hoogte van de strafschopstip schoot de Uruguayaan de bal hard in de kruising. Door de winst kroonde FC Dallas zich tot kampioen van de Western Conference in het reguliere seizoen. De play-offs moeten de komende weken gaan uitmaken of de ploeg uit Texas zich daadwerkelijk kampioen mag noemen.  

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard