string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: Bizot stopt strafschop, nieuw avontuur Jones.

Maandag 01 februari 2016 om 12:30

FC Groningen pakte afgelopen zaterdag in Zwolle de eerste driepunter van dit kalenderjaar door met 3-1 te winnen van PEC Zwolle. ‘Buiten Euroborg’ stopte Marco Bizot alweer een strafschop, dook Daley Blind op als een echte spits en vond Matias Jones een nieuwe club.

Marco Bizot heeft voor het eerst sinds zijn overstap van FC Groningen naar het Belgische RC Genk voor langere tijd een basisplaats veroverd. De doelman staat vanaf begin december onafgebroken in de basisopstelling van de Belgische topclub en liet al verschillende malen zien dat hij belangrijk is voor het team.
Strafschop
Zo ook in de thuiswedstrijd van afgelopen weekend tegen Kortrijk. Genk won het treffen met 1-0, maar zag de gasten bijna langszij komen. De Fransman Elohim Rolland kreeg in de slotfase van de wedstrijd de uitgelezen mogelijkheid om vanaf 11 meter te scoren tegen Bizot, maar de voormalig FC’er stopte de strafschop uitstekend.
Het was niet de eerste keer dit seizoen, dat Bizot een penalty tegenhield. Eerder vertolkte hij in het bekertoernooi tijdens de strafschoppenserie ook al een heldenrol. Door de winst is Genk opgeklommen naar de zesde positie in de Belgische Jupiler Pro League met 35 punten uit 24 wedstrijden.
FA Cup
Daley Blind speelde afgelopen vrijdag een grote rol in de FA Cup winst van Manchester United tegen Derby County. Het in de competitie zo geplaagde United ging in het beruchte Engelse bekertoernooi op bezoek bij de ploeg uit het Championship. Lang leek het erop dat de ploeg van de Nederlandse manager Louis van Gaal wederom een moeilijke avond tegemoet ging.
Totdat Daley Blind na ruim een uur spelen de ban brak. De verdediger, in het seizoen 2009/2010 een half jaar actief in Euroborg, zette zelf een aanval op en liep als een volwaardige spits zelf door richting strafschopgebied. Blind anticipeerde goed op een lage voorzet vanaf de rechterkant door richting eerste paal te bewegen en voor zijn tegenstander te komen. Zodoende kon hij laag inschieten en zette de international zijn team op voorsprong.
Rechtsback
United won uiteindelijk met 3-1 en bekert verder in de FA Cup. Dat gold niet voor het Aston Villa van Leandro Bacuna. Waar vorig seizoen de finale van het toernooi nog werd bereikt, moest de ploeg van de Groninger het afgelopen weekend in eigen huis afleggen tegen Manchester City. Het werd 4-0 voor de bezoekers. Bacuna speelde de gehele wedstrijd, deze keer weer als rechtsback.
Rogier Krohne luisterde zaterdagmiddag zijn eerste basisplaats van dit kalenderjaar bij zijn Duitse club Preußen Münster op met een doelpunt. De spits was al na zes minuten trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Rot-Weiß Erfurt. Münster won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 en staat zesde in de derde Bundesliga met 33 punten uit 22 wedstrijden. Krohne doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en kwam tussen 2005 en 2008 viermaal als invaller in actie voor het eerste van de FC.
Nieuw avontuur
Matias Jones begint aan een nieuw avontuur in Uruguay. De aanvaller tekende deze week een contract voor anderhalf jaar bij River Plate Uruguay. De ploeg werd vorig jaar derde in de competitie en mag daardoor meedoen aan voorronde van de Copa Libertadores. Op dit moment staat de club halverwege het seizoen vijfde met 23 punten uit 15 duels.
Jones speelde tot afgelopen seizoen voor het Argentijnse San Martin San Juan en kwam het jaar daarvoor uit voor het Colombiaanse Deportivo la Equidad. Met zijn transfer naar River Plate Montevideo keert de aanvaller weer terug in zijn vaderland. De afgelopen weken verbleef Jones in Nederland, mede vanwege de geboorte van zijn zoon.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard