string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buijs: ‘Wij willen een antwoord geven’.

Vrijdag 06 mei 2022 om 12:45

FC Groningen maakt zich op voor de eindsprint van het seizoen 2021/2022. Met een midweeks programma worden binnen acht dagen de laatste drie speelrondes van het reguliere Eredivisieseizoen afgewerkt. De ploeg van Danny Buijs treedt in die reeks van drie wedstrijden nog twee keer aan voor eigen publiek. Te beginnen morgenavond, zaterdag 7 mei, tegen Sparta Rotterdam. De aftrap in Euroborg is om 21.00 uur. “Wij willen een antwoord geven op onze resultaten van de laatste weken,” laat de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden strijdvaardig weten.

_26I3642

FC Groningen heeft vier wedstrijden op rij niet weten te winnen en die negatieve serie wil de ploeg van Buijs zo snel mogelijk doorbreken. Van die dadendrang moet Sparta Rotterdam zaterdagavond het slachtoffer worden in Euroborg. “We hebben in de laatste acht maanden als team een enorme ontwikkeling doorgemaakt en na de winterstop ook bewezen goede resultaten te kunnen behalen. We gaan er nog minimaal één week alles uitpersen wat erin zit, want we willen een antwoord geven op ons magere spel van met name de laatste wedstrijden. We kunnen beter dan dat we de laatste wedstrijden hebben getoond en willen dat ook laten zien. Dat moeten we in ieder geval uitstralen en dan gaan we zien of het lukt.”

Met welk basiselftal FC Groningen aan de aftrap verschijnt tegen Sparta, is nog ongewis. “Met Mike te Wierik en Laros Duarte hebben we twee grote vraagtekens,” laat Buijs weten. “Daarentegen is Tomas Suslov wel weer beschikbaar voor de wedstrijdselectie, maar hij is zeker niet in staat om al weer negentig minuten te spelen.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Sparta Rotterdam, waarin de hoofdtrainer ook benoemt dat in de slotfase van een lang seizoen alles aan de kant geschoven dient te worden om als één collectief resultaat te halen. De competitiewedstrijd in speelronde 32 staat zaterdagavond in Euroborg vanaf 21.00 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard