string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buijs: ‘Vastigheden gaan ontwikkelen’.

Vrijdag 16 augustus 2019 om 16:18

FC Groningen speelt zondagmiddag om 16.45 uur in het CARS Jeans Stadion in Den Haag de uitwedstrijd tegen AZ. Het is de uitvalbasis voor de ploeg van Arne Slot na het deels ingestorte dak van het AFAS Stadion in Alkmaar. De wedstrijd in de derde speelronde van de Eredivisie is een ontmoeting tussen de koploper en de nummer 11 van de ranglijst. Aanvoerder Mike te Wierik is afwezig door een schorsing.

In de ploeg van trainer Danny Buijs neemt Ritsu Doan tegen AZ – net als afgelopen zaterdag gedurende de wedstrijd tegen FC Twente – de aanvoerdersband over van Mike te Wierik. Tweede aanvoerder Samir Memisevic is namelijk ook nog afwezig, vanwege een blessure. Charlison Benschop was de afgelopen week een aantal dagen ziek, maar zal zondag normaal gesproken wel bij de wedstrijdselectie zitten voor het duel met de Alkmaarders. FC Groningen zal in Den Haag tegen AZ met rouwbanden spelen vanwege het overlijden van oud-speler Dejan Curovic.

Wedstrijdritme
Danny Buijs heeft ook de insteek om de drie nieuwelingen Nicklas Strunck, Joel Asoro en Ahmed El Messaoudi zondag in de spelersbus te laten stappen. Het trio is inmiddels speelgerechtigd. “Joel Asoro en Ahmed El Messaoudi hebben vandaag (vrijdag – red.) allebei voor het eerst getraind. Ze hebben allebei de afgelopen weken niet veel gespeeld en missen dus nog wedstrijdritme. We hebben voor de komende periode een plan met ze opgesteld om ze helemaal fit te krijgen. Daar horen wedstrijden van de reserves zoals komende maandagmiddag tegen Vitesse 2 ook bij.”

Verdediging
Buijs dient zijn basiself van de afgelopen twee competitiewedstrijden noodgedwongen op minimaal één plek te wijzigen door de schorsing van één wedstrijd voor Mike te Wierik. “Daar zal normaal gesproken Bart van Hintum zijn opwachting maken in het centrum van de verdediging. De afgelopen weken heeft Van Hintum in de reserves een aantal keren op die positie minuten gemaakt en ook bij Heracles was die plek in het verdedigingscentrum een positie waar hij eerder heeft gespeeld,” aldus Buijs.

Tegenstander
AZ bereikte donderdagavond in Den Haag overtuigend de play-offs van de voorrondes van de UEFA Europa League. De Noord-Hollanders zijn na twee competitiewedstrijden de ongeslagen koploper van de Eredivisie en kregen bovendien nog geen tegengoals te verwerken. “Het is één van de best voetballende ploegen in de Eredivisie”, meent Buijs. “Zij behoren in mijn ogen tot de top-4 van de Nederlandse competitie. Wij zullen vooral onze eigen dingen goed moeten doen. Zij hebben een hele dynamische ploeg met specifieke kwaliteiten in de voorhoede. Wij moeten in onze eigen organisatie vooral weer vastigheden gaan ontwikkelen. Maar dat geldt eigenlijk voor elke ploeg in deze fase van de competitie.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard