string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buijs: ‘Robben verdient volle Euroborg’.

Vrijdag 05 november 2021 om 13:00

Bijna alle aandacht voor de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen RKC Waalwijk gaat uit naar het eerbetoon aan Arjen Robben. Dit geldt uiteraard niet voor spelers en staf van de Trots van het Noorden, die zich volop richten op het belangrijke duel met de tegenstander uit Brabant. “We willen zondag knallen,” kondigt een strijdbare Danny Buijs aan. 

Zoals het daags voor de confrontatie met RKC Waalwijk lijkt, kan de hoofdtrainer van FC Groningen daarbij beschikken over een nagenoeg volledige selectie. Alleen de al langer afwezigen Radinio Balker en Mike te Wierik ontbreken. Buijs kan in deze fase alle manschappen die tot zijn beschikking staan, goed gebruiken. “We waren heel teleurgesteld na de nederlaag bij N.E.C. en dat hebben we maandag met elkaar besproken. Vanaf woensdag zijn we in voorbereiding op de wedstrijd tegen RKC. We willen zondag knallen.”

Clubicoon
Voor de spelersgroep is het een prettig vooruitzicht dat ze daarbij de steun hebben van een nagenoeg volle Euroborg. Het aangekondigde eerbetoon aan Robben heeft tot extra belangstelling geleid. “En dat is terecht,” stelt Buijs. “Als je ziet wat Robben voor de club heeft gedaan – en in de toekomst hopelijk ook nog gaat doen – dan verdient hij een volle Euroborg. Hij is een clubicoon. Een combinatie van corona en het beperkte aantal wedstrijden dat Arjen vorig seizoen heeft kunnen spelen, heeft ertoe geleid dat het hem niet gegeven is geweest om als speler op het veld voor volle tribunes afscheid te nemen van de supporters. Het is daarom mooi dat dit zondag op een andere manier alsnog kan.” En met een knipoog zegt Buijs: “Als Arjen zondag zijn voetbalschoenen meebrengt, mag hij van mij in de laatste minuten nog invallen ook.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met RKC Waalwijk. De competitiewedstrijd in speelronde 12 staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard