Buijs: ‘Ongelofelijk blij en trots’

17 februari 2019

FC-trainer Danny Buijs was zondagmiddag na afloop van FC Groningen-Feyenoord (1-0) in het Hitachi Capital Mobility Stadion opgetogen over de vierde zege in de afgelopen vijf wedstrijden. “We hebben dik verdiend gewonnen,” aldus Buijs. Volgens zijn Feyenoord-collega Giovanni van Bronckhorst was het de slechtste wedstrijd die zijn ploeg onder zijn leiding had gespeeld.

Danny Buijs (FC Groningen): “Hier zit een ongelofelijk blije en trotse trainer. We hebben met 1-0 gewonnen en dat was dik verdiend. Ik heb een Groningen gezien zoals ik dat graag zie. Met veel strijd en druk naar voren en dat het publiek erachter probeert te krijgen. De wisselwerking was vandaag goed aanwezig en het publiek heeft zelfs na afloop van de wedstrijd kunnen genieten door gezamenlijk het feestje te vieren.”

“Het enige dat we onszelf kunnen verwijten is dat we er niet één of twee meer scoorden. Het was al met al een dik verdiende overwinning. Wij speelden vanmiddag een prima wedstrijd en Feyenoord had een mindere dag. Als je ziet waar wij vandaan komen. In oktober vielen we nog van Teletekst af en een paar maanden later hebben we alweer volledige aansluiting met de middenmoot.”

Verkeerde keuzes
Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord): “Dit was de slechtste wedstrijd die wij hier bij Feyenoord onder mijn leiding hebben gespeeld. Ik neem dat onszelf kwalijk en mijzelf misschien nog wel het meest. We zaten vanaf de eerste minuut niet in de wedstrijd en maakten verkeerde keuzes. Doordat FC Groningen de 1-0 niet uitbreidde, bleven we in de wedstrijd. Gezien het veldspel was een punt voor ons ook niet terecht geweest.”

“Al in de beginfase moest Kenneth Vermeer een terugspeelbal van de lijn halen. Dan moet je zorgen dat je die bal naar voren speelt en ‘vanuit de tweede bal’ gaat spelen Dat het bij ons niet liep, is een understatement. De komende twee maanden zal het duidelijk anders moeten om AZ, dat aan een constante reeks bezig is, achter ons te houden. We hebben de teleurstelling te verwerken en moeten ons voorbereiden op de wedstrijd tegen PSV.”

190217EOB7893

Laatste nieuws