Buijs: ‘Het zal gaan om details’

22 april 2022

FC Groningen maakt zich op voor de eindfase van het seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs wil na 34 competitieronden minimaal op de achtste plaats van de Eredivisie finishen. Die plek geeft recht op deelname aan de play-offs om een Europees ticket. Met nog vijf speelronden te gaan, is het in de Eredivisie op bijna alle fronten nog reuze spannend en dat geldt ook voor de Trots van het Noorden. Zondagmiddag op het klassieke aanvangstijdstip van 14.30 uur ontvangt FC Groningen in de eigen Euroborg Heracles Almelo.

10

Een sterke fase van FC Groningen inclusief goed spel na de winterstop werd twee weken geleden bruut verstoord door een collectieve off-day in Heerenveen. Hoofdtrainer Danny Buijs heeft het vertrouwen dat zijn ploeg de draad tegen Heracles weer weet op te pakken. “Ons spel en het resultaat in Heerenveen was teleurstellend. De jongens hebben rond de paasdagen een paar dagen vrij gehad, dat leek ons goed om iedereen weer fris te krijgen voor de laatste weken van een lang en pittig seizoen.”

Gemengde gevoelens
Buijs kijkt met gemengde gevoelens naar de slotfase van het seizoen. “Aan de ene kant is het als trainer een mooie periode omdat je in mei om de prijzen gaat spelen, anderzijds realiseer ik me ook dat het naderende afscheid steeds dichterbij komt. Maar goed; we gaan er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Je ziet wekelijks dat de verschillen in de Eredivisie heel klein zijn. Het zal gaan om details: wie heeft de vorm van de dag, is fris, benut de eerste kans. Dat soort dingen. Dat wordt bepalend. Ik denk dat we er goed op staan. Zondagmiddag 14.30 uur in eigen huis voor een vol stadion; we hebben er zin in!”

FC Groningen mist tegen Heracles Almelo naast de langdurig geblesseerden Radinio Balker en Jan Hoekstra, de geschorste Neraysho Kasanwirjo en de nog niet herstelde Tomas Suslov.

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Heracles Almelo, waarin de hoofdtrainer ook ingaat op de transfer van Bjorn Meijer naar Club Brugge en de voor het publiek afscheid nemende Sergio Padt. De competitiewedstrijd in speelronde 30 staat zondagmiddag in Euroborg vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Laatste nieuws