Buijs: ‘Deze doet behoorlijk pijn’

27 oktober 2018

Trainer Danny Buijs kreeg met zijn ploeg een staande ovatie na afloop van de verloren wedstrijd tegen PSV (1-2), maar stond zoals al vier keer eerder dit seizoen met lege handen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Zijn collega Mark van Bommel van PSV gaf Groningen complimenten en vond dat zijn ploeg een ‘beetje geluk’ had gehad.

Danny Buijs (FC Groningen): “Deze nederlaag doet behoorlijk pijn. We hadden verwacht dat het een zware wedstrijd zou worden en dat is ook geworden. Aan het einde zag je bij veel spelers de vermoeidheid. We kwamen vlak voor rust op een lekker moment op voorsprong en die hoop je dan mee te nemen in de rust, maar zij straften een onoplettendheid bij ons geweldig af.”

“In de tweede helft hebben we geprobeerd positief verder te gaan. PSV kreeg twee kansen waarbij Sergio Padt goed keepte. Wij kregen een grote kans met Mateo Cassierra en nog eens een gevaarlijke voorzet die voorlangs ging. Uiteindelijk hoop je dat je dat punt dan over de streep kunt trekken, maar in de omschakeling werden we afgestraft. Na een ingooi van ons en balverlies had Chabot eigenlijk Dumfries omver moeten lopen. Nu staan we met lege handen. Dit moeten we weer verwerken en op naar de volgende wedstrijd.”

Mark van Bommel (PSV): “Ik ben hartstikke blij dat we hier winnen. Complimenten aan de ploeg. Wij bleven erin geloven tot het laatste moment. In de eerste helft maakten we het onszelf veel te moeilijk omdat we te ‘laag’ opbouwden. In de tweede helft ging dat beter. Beide ploegen kregen mogelijkheden om op 2-1 te komen en uiteindelijk hadden wij dat beetje geluk, dat je dan nodig hebt. Voor Groningen ook een compliment. Als zij dit volhouden dan gaan ze de benodigde punten zeker nog halen.”

181027EOC1675bommel

Laatste nieuws