Buijs: ‘De wedstrijd leeft, dat is duidelijk’

14 december 2018

Trainer Danny Buijs was vrijdagmiddag na de afsluitende training in het Hitachi Capital Mobility Stadion duidelijk over de terugkeer van captain Mike te Wierik in het elftal. Voor de vervanging van de geschorste Ajdin Hrustic in de basiself ziet de FC-trainer nog diverse opties.

In vergelijking met het basisteam van afgelopen zondag in Venlo, zullen er bij ‘de twist van het noorden’ twee wijzigingen zijn. Mike te Wierik keert terug aan de aftrap en Tom van de Looi, tegen VVV zijn vervanger, zal beginnen op de bank. Ajdin Hrustic is op zijn beurt geschorst. Danny Buijs ziet Mateo Cassierra en Michael Breij als mogelijke vervangers, waarbij Breij er na een blessure nog niet aan toe is om de volle negentig minuten te spelen. Jannik Pohl is niet beschikbaar.

Sentimenten
Voor Buijs heeft de ‘clash’ tussen de clubs uit Groningen en Drenthe niet het predicaat ‘derby’. “Maar het is duidelijk dat de wedstrijd leeft,” aldus de FC-coach, “gezien de massale belangstelling bij de fans van FC Groningen en FC Emmen. Dat bij Emmen andere sentimenten leven, omdat er veel oud-spelers van FC Groningen actief zijn, is logisch. Voor hen kan de focus anders zijn dan in de gemiddelde wedstrijd. Bij ons gaat het echter maar om één ding: drie punten behalen. Met uitzondering van de tweede helft bij VVV hebben we een goede reeks achter de rug.”

Buijs vindt dat zijn ploeg het met name in de afgelopen thuiswedstrijden prima heeft gedaan en wil graag die draad weer oppikken. “Tegen Heerenveen hadden we initiatief, kansen en maakten we doelpunten. Tegen NAC Breda hadden we een mindere fase, maar met vijf doelpunten wonnen we uiteindelijk wel verdiend. We hebben de laatste vijf wedstrijden tien punten gepakt en hebben dat helemaal zelf afgedwongen. Die lijn hopen we door te trekken.”

Benieuwd
Tegenstander FC Emmen heeft momenteel 14 punten uit 15 wedstrijden, net zoveel als FC Groningen. “Ze zijn afgelopen seizoen met leuk en attractief voetbal gepromoveerd en staan er tot nu toe ook mooi bij op de ranglijst. Ik verwacht dat wijzelf zondagmiddag het spel moeten maken, maar misschien zullen zij ons wel afbluffen en ons vol onder druk zetten. Emmen zal toch wat vrijer de wedstrijd ingaan, aangezien wij de favoriet zijn. Ik ben heel benieuwd naar onszelf. We zijn hartstikke gebrand om ook deze thuiswedstrijd weer te winnen, net als tegen Heerenveen en NAC Breda.”

Laatste nieuws