Buijs: ‘Blij met de overwinning’

20 oktober 2019 / vandaag

FC Groningen won zondagmiddag voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd. Trainer Danny Buijs wist vooraf dat Sparta Rotterdam een lastige tegenstander is en was na afloop van het duel dan ook blij met de overwinning.

“Laat ik vooropstellen dat ik uiteraard enorm blij ben met de overwinning,” begint Buijs op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. “Op voorhand had ik een apart gevoel. In de voorbereiding hebben we geoefend tegen Sparta en daarin maakten zij een uitstekende indruk.”
 
“Dat goede spel hebben ze in de competitie ook laten zien. Voor deze wedstrijd hebben ze alleen van Ajax en AZ verloren, voor de rest heeft geen andere ploeg van ze gewonnen. Dat zegt wel iets, ze hebben een goede mix van ervaring, talent, fysieke kracht en individuele kwaliteit.”
 
De trainer gaf aan dat zijn staf heeft gezocht naar een manier om Sparta het beste te bespelen. “Dat hebben we verdedigend niet eens zo verkeerd gedaan, maar zelf aan de bal hebben we te weinig gebracht. Met name in de eerste helft, waarin er wel mogelijkheden lagen om tot kansen te komen, maar we iedere keer weer terug kapten.”
 
Buijs was zijn doelman Sergio Padt dankbaar dat hij de strafschop van Sparta wist te stoppen. Ook was de oefenmeester blij voor Kaj Sierhuis die als invaller met een doelpunt en een gekregen strafschop een belangrijk aandeel had in de overwinning. “Hij heeft de laatste weken een paar keer een teleurstelling moeten verwerken, maar schoot vandaag goed binnen. Dat het daarna ook nog 2-0 wordt, is mooi meegenomen.”
 
“Ik ben blij met de overwinning. De bereidheid, het verdedigen, de energie, dat zit allemaal wel goed. Het spel aan de bal, moeten we als staf kritisch blijven bekijken hoe we dat moeten verbeteren. De creëren nog te weinig kansen in, met alle respect voor Sparta, dit soort thuiswedstrijden en daar moeten we mee aan de slag.”

buijs staf
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws