string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Braziliaanse spits Coelho op dit moment niet goed genoeg.

Woensdag 26 augustus 2009 om 13:22

De Braziliaanse spits Rafael Coelho is niet goed genoeg bevonden om de aanval van FC Groningen per direct te versterken. Een Groningse delegatie bekeek de 21-jarige aanvaller van Figueirense in het competitieduel met Ipatinga. Coelho wordt zeker als talentvol beschouwd, maar is op dit moment niet de juiste speler waarnaar wordt gezocht.

Algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Henk Veldmate waren vanuit Colombia doorgereisd naar Brazilië om daar Coelho vannacht, Nederlandse tijd, aan het werk te zien. De Braziliaanse spits kwam voor in de scoutingrapportages en de clubleiding wilde de kans niet onbenut laten om Coelho live aan het werk te zien.

“Hij is zeker een talentvolle speler,” laat Nijland vanuit Zuid-Amerika weten. “Maar wij hebben op dit moment behoefte aan een spits die er direct staat en het elftal op sleeptouw kan nemen. Daarvoor is het met Coelho te vroeg. Het is niet ondenkbeeldig dat wij hem zullen blijven volgen en dat hij in de toekomst misschien nog in onze plannen kan gaan voorkomen, maar op dit moment is hij niet de juiste speler op de juiste plaats. Bovendien viel hij na twintig minuten in de tweede helft geblesseerd uit.”

Resultaat
Afgelopen weekeinde waren Nijland en Veldmate in Bogota om daar te onderhandelen en te kijken naar spits Adrian Ramos.  De spits van America de Cali kon echter niet overtuigen. Nijland betreurt het dat de reis naar Zuid-Amerika niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, maar benadrukt dat er beter geen spits kan komen, dan één die niet zou voldoen.

“We kunnen het geld tenslotte maar één keer uitgeven en we zijn heel helder geweest: we moeten met elkaar overtuigd zijn, anders heeft het geen zin. We kopen geen spits om het kopen. Een eventuele spits moet ons direct verder helpen, anders voegt het niets toe.”

Andere opties
FC Groningen heeft tot en met het weekeinde de tijd over te schakelen op andere opties. “We komen nu terug naar Nederland en  gaan ons met de technische staf beraden over welke stappen we nog kunnen ondernemen. Op dit moment zijn alle kaarten uitgespeeld, maar je weet nooit wat er nog uit welke koker kan komen.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard