Braga doelpuntloos gelijk, Slovan Liberec pakt vierde plaats.

Dinsdag 08 december 2015 om 15:40

SC Braga en Olympique Marseille wisten afgelopen weekend net als FC Groningen niet te winnen. Slovan Liberec boog een achterstand om in winst in een rechtstreeks gevecht met een directe concurrent.

SC Braga was vorige week de betere ploeg tegen topclub Benfica, maar liep in eigen huis wel tegen een 2-0 nederlaag aan. Afgelopen weekend kon de ploeg van trainer Paulo Fonseca zich niet optimaal revancheren voor het verlies, want uit bij Moreirense werd doelpuntloos gelijkgespeeld.
Solide verdediging
Braga had ongetwijfeld meer verwacht van de wedstrijd tegen de nummer 14 van de Portugese competitie. Hoewel de ploeg uit het noorden van Portugal het spel probeerde te maken, lukte het niet te scoren. De zevende clean sheet laat evenwel zien dat de verdediging solide is. Braga kreeg in 12 duels slechts zes tegengoals te verwerken.
Uit die 12 wedstrijden verzamelden de mannen van Fonseca 21 punten en daarmee staat het vierde in Portugal. Het gat met koploper Sporting Lissabon is aanzienlijk; 11 punten. Ook Porto en Benfica staan boven SC Braga.
Doelpuntrijk
Olympique Marseille heeft dit seizoen een patent op doelpuntrijke wedstrijden in eigen huis. De ploeg van trainer Michel behaalde al eens een 6-1 overwinning in eigen stadion en ook werd er eenmaal met 4-1 gewonnen. Vorige week werd het tegen Monaco 3-3.
Mompellier kwam afgelopen weekend op bezoek in het Stade Vélodrome en wederom werd er veel gescoord. L’OM kwam twee keer terug van een achterstand en hield door het 2-2 gelijkspel net als FC Groningen en Braga een punt over aan de competitiewedstrijd.
Cabella
Remy Cabella maakte vlak na rust de 1-1, maar tien minuten later keek Olympique Marseille alweer tegen een achterstand aan. Invaller Bouna Sarr zorgde twintig minuten voor tijd met zijn eerste treffer van het seizoen alsnog voor een punt voor l‘OM.
Midweeks had Marseille al gewonnen bij Stade Rennes, doordat Cabella tekende voor de enige treffer van de wedstrijd. Daardoor heeft de ploeg uit Zuid-Frankrijk nu 23 punten verzameld uit 17 duels en staat het 9e in de Ligue 1.
Slovan Liberec
Slovan Liberec nam het afgelopen weekend thuis op tegen Slavia Praag. Beide ploegen begonnen het duel met 26 punten en de winnaar zou zich op de vierde plaats nestelen. De Europa League deelnemer begon dramatisch aan het duel en zag de ploeg uit de hoofdstad al binnen 2 minuten via Jaromír Zmrhal de leiding nemen.
De ploeg van trainer Jindrich Trpišovský rechtte na rust de rug. Spits Marek Bakos maakte drie minuten na zijn invalbeurt de gelijkmaker in de 57e minuut. Twee minuten later was het alweer feest in het Stadion U Nisy toen international David Pavelka Slovan Liberec op voorsprong zette.
Gat
Het bleek de eindstand van de wedstrijd waardoor Liberec nu vierde staat met 29 punten uit 16 duels. Daarmee staat het gelijk met Mlada Boleslav, dat een beter doelsaldo heeft. Het gat met nummer 2 Sparta Praag is 6 punten.