string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Braamhaar voor zeventiende thuisduel van FC Groningen.

Woensdag 15 oktober 2014 om 14:28

Eric Braamhaar is zondagmiddag voor de zeventiende keer scheidsrechter bij een thuiswedstrijd van FC Groningen. Het wordt het achtste optreden van de uit Enter afkomstige arbiter sinds de Trots van het Noorden haar thuisduels in Euroborg afwerkt.

In totaal floot Braamhaar al dertig officiële ontmoetingen van FC Groningen, waarvan exact een derde door de FC in winst werd omgezet. Acht keer stond er na negentig minuten een remise op het scorebord en met Braamhaar aan de fluit stapten de Groningers in totaal twaalf keer als verliezer van het veld. Niet eerder leidde hij een officieel duel tussen FC Groningen en Excelsior.
Voor het eerst
Op 16 april 2008 maakte Braamhaar voor het eerst zijn opwachting als scheidsrechter in Euroborg, bij het thuisduel met Ajax (1-2). Op 12 april 2009 was hij de leidsman bij de wedstrijd tegen Vitesse, die FC Groningen in eigen huis met 3-2 verloor. Op 2 mei 2010 werd het in de wedstrijd FC Groningen – Sparta Rotterdam 3-1.
In het seizoen 2010/2011 had Braamhaar de leiding bij de thuiswedstrijd tegen PSV (0-0) en een seizoen later floot hij FC Groningen – VVV-Venlo (2-1). Vorig seizoen arbitreerde Braamhaar bij twee thuisduels van FC Groningen. De wedstrijden tegen Feyenoord (0-2) en NAC Breda (2-1) stonden onder zijn leiding.
Allereerste
De allereerste wedstrijd, die Braamhaar floot met FC Groningen aan de aftrap, was op 22 augustus 1998. De Trots van het Noorden walste toen in het Stadion Oosterpark met 6-0 over RBC heen, een duel in de eerste divisie. Op 20 augustus van het jaar 2000 was Braamhaar voor het eerst leidsman in een duel van FC Groningen op het hoogste niveau. In eigen huis kwamen de Groningers toen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Willem II.
Kaartverkoop
FC Groningen – Excelsior begint zondagmiddag in Euroborg om 16.45 uur. Voor het duel waarin de ploeg van trainer Erwin van de Looi de positie in het linkerrijtje van de ranglijst kan verstevigen, zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar. Hiervoor gelden geen restricties. De kaartverkoop loopt onder meer via deze website: http://www.fcgroningen.nl/home/kaartverkoop/

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard