string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Braamhaar voor zevende keer in Euroborg.

Woensdag 09 april 2014 om 13:42

Eric Braamhaar is vrijdagavond voor de zevende keer arbiter bij een thuiswedstrijd van FC Groningen in Euroborg. Hij floot eerder dit seizoen ook het treffen in Breda tussen NAC en FC Groningen (2-2). Het wordt – sinds zijn eerste optreden in 1998 – de dertigste officiële ontmoeting van de Trots van het Noorden, die onder leiding van Braamhaar zal staan.

Op 16 april 2008 maakte Braamhaar voor het eerst zijn opwachting als scheidsrechter in Euroborg, bij het thuisduel met Ajax (1-2). Op 12 april 2009 was hij de leidsman bij de wedstrijd tegen Vitesse, die FC Groningen in eigen huis met 3-2 verloor. Op 2 mei 2010 werd het in de wedstrijd FC Groningen – Sparta Rotterdam 3-1. In het seizoen 2010/2011 had Braamhaar de leiding bij de thuiswedstrijd tegen PSV (0-0), in de laatste speelronde van de competitie en een seizoen later floot hij FC Groningen – VVV-Venlo (2-1).
Eerder
Op zondag 9 maart stond de wedstrijd FC Groningen – Feyenoord (0-2) onder leiding van Braamhaar. Dezelfde scheidsrechter arbitreerde eerder dit seizoen de uitwedstrijden van FC Groningen tegen NEC en NAC. Tijdens de openingsronde van dit seizoen won de ploeg van trainer Erwin van de Looi met 1-4 in Nijmegen. In Breda werd het na een 2-0 achterstand uiteindelijk nog 2-2. Braamhaar kende in de laatste minuut een strafschop toe aan FC Groningen, die door Michael de Leeuw werd benut. Twee eerdere ontmoetingen tussen FC Groningen en NAC in Groningen met Braamhaar als scheidsrechter eindigden in 2003 en 2001 beide in 0-0.
Allereerste
De allereerste wedstrijd, die Braamhaar floot met FC Groningen aan de aftrap, was op 22 augustus 1998. De Trots van het Noorden walste toen in het Stadion Oosterpark met 6-0 over RBC heen, een duel in de eerste divisie. Op 2 dagen na exact twee jaar later was Braamhaar voor het eerst leidsman in een duel van FC Groningen op het hoogste niveau. In eigen huis kwamen de Groningers toen (20-08-2000) niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Willem II. Van de in totaal 29 ontmoetingen onder leiding van Braamhaar won FC Groningen er negen. Acht keer stond er na negentig minuten een remise op het scorebord en met Braamhaar aan de fluit stapten de Groningers in totaal twaalf keer als verliezer van het veld.
Kaartverkoop
FC Groningen – NAC Breda begint vrijdagavond in Euroborg om 20.00 uur. Voor het duel waarin de ploeg van trainer Erwin van de Looi de achtste positie op de ranglijst kan verstevigen, die aan het einde van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de play-offs voor een Europees ticket, zijn nog kaarten verkrijgbaar. De kaartverkoop loopt onder meer via deze website: http://www.fcgroningen.nl/home/kaartverkoop/

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard