string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Visie en goed gevoel bij de club’.

Vrijdag 28 juni 2013 om 18:15

Hoewel de club de doelstellingen voor het komende seizoen nog niet heeft geformuleerd, was Eric Botteghin bij zijn presentatie in Euroborg heel duidelijk over zijn ambities: “Ik wil de play-offs halen en Europees voetbal bereiken. Dat hoort bij een club als FC Groningen.”

Voor de Braziliaan, met tevens een Italiaans paspoort, was het één van de belangrijkste redenen om de overstap van NAC Breda naar Euroborg te maken. “Het zijn vergelijkbare volksclubs met fanatieke fans, maar bij Groningen zijn de sportieve ambities een stuk groter. Dat spreekt mij aan.”
Gevoel
Botteghin stond eveneens in de belangstelling van een aantal andere clubs en sprak onder meer met sc Heerenveen. Toch kreeg de centrale verdediger bij de Friezen niet het gevoel dat hij in Euroborg wel vond. “FC Groningen wilde me heel graag hebben en heeft dat in alles laten blijken. Daarnaast heb ik een heel goed gesprek gehad met de trainer over de visie van de club en de rol die ik daarin kan vervullen. Daar sprak veel vertrouwen uit en dat wil ik laten zien. Vooral door goed te spelen, belangrijk te zijn voor het team en te presteren.”
Eurovoetbal
Een leuk detail is overigens dat met de overgang naar FC Groningen een jeugddroom van Botteghin in vervulling gaat. In 2006 maakte hij namelijk deel uit van het team van Nacional uit Brazilië dat destijds deelnam aan het Eurovoetbaltoernooi. “De eerste wedstrijd speelden we toen tegen FC Groningen, in Euroborg. Ik was toen zo onder de indruk van het stadion dat ik zei: ‘Voor deze club wil ik ooit nog eens spelen’. En ja, het heeft even geduurd, maar het gaat nu dus toch gebeuren.”
Handtekeningenjagers
Botteghin krijgt bij FC Groningen op eigen verzoek rugnummer 3. Net als Wijnaldum zal Botteghin zaterdagmiddag overigens nog niet in actie komen tijdens de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen tegen RWE Eemsmond. “Maar we zijn er natuurlijk wel bij”, stelde de Braziliaan jonge handtekeningenjagers in Uithuizen alvast gerust.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard