string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Iedereen gelooft erin’.

Dinsdag 27 januari 2015 om 14:06

Het bekertoernooi leeft in Groningen. Niet alleen de supporters dromen van een goed resultaat woensdag tegen Vitesse. Ook in de spelersgroep is het besef van het belang van deze wedstrijd aanwezig. Men wil graag geschiedenis schrijven, maar weet dat Vitesse een geduchte tegenstander is.

Eric Botteghin is dit seizoen een echte leider gebleken in de verdediging van FC Groningen. De sterke Braziliaan hoopt dat de club de ongeslagen reeks in Euroborg kan uitbouwen en op die manier doorstoot naar de halve finales van het bekertoernooi. “We hebben thuis in de competitie nog niet verloren en dat geeft de ploeg vertrouwen. Een tegenstander weet dat het in Euroborg een lastige wedstrijd gaat worden. Vitesse heeft afgelopen weekend wellicht een slechte wedstrijd achter de rug, maar ze wonnen in de vorige bekerronde ruim van Ajax in de ArenA. We weten dus dat we alert moeten zijn.”
Supporters nodig
Botteghin merkt dat iedereen volledig gefocust is op een goed resultaat tegen Vitesse. “Het is de belangrijkste wedstrijd tot nu toe en het leeft echt in de groep. Iedereen gelooft erin en we hebben een grote kans om echt ver te komen. Bekerwedstrijden zijn altijd speciaal en geven een aparte sfeer. Ik hoop dat we woensdag kunnen rekenen op de steun van onze supporters. Soms heb je dat als team echt nodig. Ook tegen Vitesse zullen we de fans nodig hebben.”
Ook Tjaronn Chery kijkt uit naar het treffen in de kwartfinales. “FC Groningen is nog niet zo vaak echt ver gekomen in de beker dus nu moeten we nu ook doorpakken. Ik hou wel van dit soort wedstrijden. Als speler is het lekker om veel wedstrijden te spelen en het is vooral mooi om belangrijke wedstrijden te spelen. Ik wil graag ‘mijn ding’ laten zien en ben volledig gefocust op dit bekerduel.”
Tastbare prijs
Mimoun Mahi was in de achtste finales tegen FC Volendam de grote man aan Groningse zijde. De aanvaller maakte zijn eerste goal in het groen-witte shirt in die wedstrijd en kreeg in de tweede helft van de wedstrijd een penalty mee na een overtreding binnen het strafschopgebied. Volgens Mahi leeft het bekertoernooi enorm binnen de selectie van FC Groningen en is het team klaar voor de wedstrijd van woensdag.
“Er is een tastbare prijs te winnen en het is toch de kortste weg naar Europa,” zegt Mahi in het programmaboekje van woensdagavond. “Er zijn al enkele grote clubs gesneuveld. We spelen in onze eigen Euroborg en daar zijn we dit seizoen nog ongeslagen. We hebben een goede kans om door te gaan en zullen alles geven om deze wedstrijd te winnen.”
Geschiedenis
“Natuurlijk is Vitesse een goede ploeg, die goed voetbal speelt,” stelt Mahi. “Maar wij hebben ook een heel sterk team. We hebben in de vorige wedstrijd tegen ze laten zien, dat we met diepte in ons spel gevaarlijk kunnen zijn. We zijn er klaar voor en iedereen heeft de laatste weken ontzettend scherp getraind. Hoe we het doen, maakt me niet uit, zolang we maar winnen. Heeft FC Groningen slechts drie keer eerder de halve finales van het bekertoernooi bereikt? We kunnen dus geschiedenis schrijven!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard