string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Heel scherp beginnen’.

Vrijdag 29 november 2013 om 12:15

Eric Botteghin speelt zaterdag tegen de club waar hij tot afgelopen zomer onder contract stond. De verdediger kent dan ook het beruchte avondje-NAC en zal veel vrienden tegenkomen in Breda. Michael de Leeuw was vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen NAC Breda de matchwinner door in de slotfase van het duel de winnende goal te scoren.

De Leeuw moet het dit seizoen vooral doen met invalbeurten, maar start zaterdag door de blessure van Tjaronn Chery in de basis. De middenvelder kan zich zijn goal in Breda nog goed herinneren. “Mitchell Schet gaf een prima voorzet en de bal zat er goed in. Het was in een periode dat ik een aantal goals maakte en belangrijk was voor het team. Zaterdag is echter weer een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen.”
Kans pakken
Uiteraard wil De Leeuw dit seizoen ook weer belangrijk zijn voor het team, ook al speelt hij minder dan dat hij vooraf had gehoopt. “Iedere speler wil graag spelen en als dat niet gebeurt dan baal je daar natuurlijk van. Het is nu een andere situatie en ik moet daar mee omgaan. Ik moet zorgen dat ik nu mijn kans pak en besef dat dit een mooie kans is. Ik wil aan de trainer laten zien dat ik niet minder ben dan de anderen. We moeten als team de drie punten zien te behalen en ik teken ervoor als dat op dezelfde manier gebeurt als vorig jaar.”
Eric Botteghin kijkt uit naar het treffen met zijn oude club. “Vorig week speelde ik al tegen een oude club van me en nu weer. Het is altijd leuk om tegen bekenden te spelen. Het zijn speciale wedstrijden waarin ik zaterdag ook weer veel vrienden zal tegenkomen.”
Avondje-NAC
Botteghin kent het beruchte avondje-NAC en weet dat FC Groningen zich daar goed tegen moet wapenen. “De sfeer in het stadion is bijzonder en krachtig. De supporters kunnen de ploeg tijdens een avondje-NAC echt het gevoel geven dat ze gaan winnen. Wij zullen dan ook heel scherp aan de wedstrijd moeten beginnen en in ieder geval het eerste kwartier geen doelpunt tegen moeten krijgen. Dat zal ik mijn teamgenoten vlak voor de wedstrijd ook nog een keer benadrukken. NAC is de laatste jaren vooral thuis heel sterk gebleken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard